karllo Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Okablowania zmieniarki bym się nie spodziewał więc raczej trzeba kupić wiązkę i ją ułożyć, ale zawsze możesz sprawdzić za radiem czy są jeszcze jakieś wtyczki/kabelki - różnie to bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-stargard Opublikowano 18 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 (edytowane) Zmieniarka kupiona. Wydaje mi się że taka jaka ma być. Teraz kwestia kabla. Gotowy kabel to koszt kilkudziesięciu złotych. Dużo taniej mnie wyniesie zrobienie własnego. Wtyczki oraz kabel 8-żyłowy mam. Tylko kwestia opisu wtyczek. Ma ktoś może opis tych wtyczek/wejść? Zdjęcia zapożyczone z postu kolegi Lionel2000 Edytowane 19 Maja 2016 przez lukasz-stargard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazir Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Próbuję teraz podłączyć zmieniarkę w Megance II gdyż mam tylko połowę przewodu z wtyczką od strony zmieniarki. Opis pinów niebieskiej kostki mini ISO znajdziesz na internecie albo w moim poście: http://megane.com.pl/topic/27727-podlaczenie-zmieniarki-fabrycznej/page__pid__464394#entry464394 Opis pinów w gnieździe zmieniarki powinien być na płytce zmieniarki po drugiej stronie pinów. Trzeba tylko wiedzieć ile przewodów ma mieć fabryczny kabel. W kostce mini Iso jest 8 pinów a np. kabel fabryczny mojej zmieniarki ma 10 przewodów na 15 pinów, które są w kostce od strony zmieniarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-stargard Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Witam, dzięki za odpowiedź. Ta zmieniarka, którą ja kupiłem ma wejście na ISO 10 pin z czego jeden pin jest nieaktywny (nie ma go). Ale zobaczę jak rozkręcę zmieniarkę jakie tam są oznaczenia. Powiedz mi tylko czy oznaczenia pinów na zmieniarce są tak samo opisane (takimi samymi symbolami) jak w radiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awionik Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/ kablomania --> zmieniacze --> Philips Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazir Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 W moim przypadku oznaczenia były inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-stargard Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 (edytowane) Też tak przyglądałem się uważnie i coś mi nie pasowało. Ale może znajdę inne rozwiązanie. Znalazłem przewód, który moge kupić w miarę dobrej (tak mi się wydaje) cenie - 30-35 zł. już z przesyłką. Oryginalny. Opłaca się? Edytowane 20 Maja 2016 przez lukasz-stargard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi