kszyhu Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Witam od Paru dni borykam sie z problemem mojej megi. Po dłuższym postoju (8-10h) auto nie chce odpalić,muszę nia długo kręcić żeby zaczęła łapać i zanim odpali to mi bateria padnie możne to być problem z filtrem paliwa ? bo jak juz odpalę i chwilkę pochodzi to jest wszystko w porządku moge ją odpalić znów bez żadnych problemów . Dodam tez ze próbowałem ją odpalić z górki tkw. na pycha i tez jej było ciężko. :| Choć dzisiaj zauważyłem ze trochę ją przymuliło i przydusiło jak juz odpaliła , a problem jest w tym ze bez auta jak bez reki bo muszę dojeżdżać jakoś do pracy i muszę się pozbyć tego problemu jak najszybciej. proszę o szybkie odpowiedzi jeśli zły dział proszę o przeniesienie dodam jeszcze ze zanim wejdzie na obroty to chodzi jakby na 3 gary albo nawet na dwa, wiec moze problem leży w kablach świecach lub cewce ? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 15 Stycznia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawaii Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Rano zanim zaczniesz kręcić rozrusznikiem przekreć kluczyk na zapłon, za dwie sekundy wróć i tak trzy razy. Napisz czy będzie znów tak samo ciężko mu zapalić. Przy okazji słuchaj czy będzie słychać pompę paliwa przez jakąś sekundę. Edytowane 15 Stycznia 2014 przez Hawaii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhu Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) tak juz robiłem i dalej nic ;/ a pompę paliwa słychać normalnie Edytowane 15 Stycznia 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakat3 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 wyczyść czujnik położenia wału i daj znać, czy pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhu Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) wiem ze to głupie, ale nie mogę znaleźć czujnika położenia wału. Naczytałem sie tego tyle ze mozg mi paruje i dalej nie wiem gdzie on jest ;/ Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 15 Stycznia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakat3 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 na ftp w dziale manuale pod modelem megane jest książka w postaci pdfa na stronie 59 i 73 jest info. on jest z boku silnika,po prawej stronie, jak patrzysz przodem na auto, nisko schowany w postaci takiego "motylka" wkręconego na s śruby, w zagłębieniu ukryty. kabelki wystają, popatrz dobrze. Daj znać, czy się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhu Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) chyba go zlokalizowałem, bedzie ciężko do niego dojsc bo przeszkadzają troche kable i węze które tamtędy idą, ale jutro z samego rana bede walczył i dam znac czy to było przyczyną. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 15 Stycznia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakat3 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 weż grzechotkę z przedłużką ok 10 cm, bez problemu pójdzie. Jeśli ciężko, to taki łacznik do klucza zginany pod różnymi kątami i też pójdzie - w kangurach taki trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhu Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Dzisiaj go trochę przeczyścilem jakos zapalil od kopa ;D zobaczymy co bedzie jutro ;) dam znac. Dodano: 16 sty 2014 - 11:22 Dzisiaj renia odpaliła za pierwszym razem, nawet problemu nie miała. Ale bedę musiał jeszcze wrócić do dokładnego wyczyszczenia tego czujnika. jeszcze raz Dzięki wielkie za pomoc ;) ;) pozdrawiam forumowiczów Dodano: 18 sty 2014 - 21:26 Mój problem powrócił ;/ renia dzisiaj już nie chciala odpalić ;/ pomocy bo jestem za granicą a auta potrzebuje bo muszę do pracy dojeżdżać 2 dni było dobrze ale znowu kiszka ;/ Dodano: 19 sty 2014 - 18:00 w tygodniu wymienię czujnik i dam znać czy coś pomogło Dodano: 04 lut 2014 - 01:28 Wymieniłem czujnik odpalił za pierwszym razem. Pojeżdziłem tydzień czasu i znowu cos sie zaczło psuć ponieważ auto nie chce palic. W tczym teraz może być przyczyna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakat3 Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 masz niefajną przypadlość z autem. ja bym popsprawdzała i popsikała wszystkie styki i poczyściła kostki od czujników, zdjęła bym złącze od sterownika i też poczyściła, no i poprosiła kogoś, żeby posprawdzał "drożność" tych przewodów do sterownika. Może koledzy Ci jeszcze podpowiedzą coś by tu podziałać. U mnie kiedyś winnna byla sama kostka, nie czujniki. Dodano: 04 lut 2014 - 07:17 no i ja bym jeszcze pod komputer podjechała, bo to w takiej sytuacji jest wskazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi