beatzpro Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Witam! Zabrałem się dzisiaj za lokalizację stuków w przednim zawieszeniu, mianowicie z prawej strony. Dodam że na nierównościach/progach zwalniających itd hałasu nie ma. wcześniej na stacji diagnostycznej zlokalizowano wyeksploatowane gumy stabilizatorów więc zostały wymienione. Pojedyncze lub podwójne stukanie słychacć przy zamianie biegów lub przy ruszaniu. Dzisiaj zdjąłem prawe koło i zauważyłem że na pół osi jest element (zaznaczony na zdjęciu) Pytanie co to jest? do czego służy? Dodam,że w moim przypadku ów element można przesuwać po pół osi ( jestem laikiem ale chyba tak być nie powinno) Druga sprawa czy awaria tego elementu może wywoływać wspomniane wcześniej stukanie czy zwrócić uwagę jeszcze na coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waha Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 (edytowane) To jest tzw. masa tłumiąca znajduje się na dłuższej półosi żeby nie doszło to wibracji. Ma odpowiednią wagę oraz znajduje się w ściśle określonej odległości. Już raz pól oś wymieniałem ta droższa Edytowane 17 Stycznia 2014 przez waha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 (edytowane) Gdybyś nie maił tej gumy to półoś wpadała by ci w rezonans i nie dałoby się jechać... Lepiej jakbyś sprawdził łożysko McPhersone... Edytowane 17 Stycznia 2014 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatzpro Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 (edytowane) dzięki za odpowiedź! więc skoro u mnie ten element nie jest położony w jednym miejscu to cała pół oś kwalifikuje się do wymiany czy można to przymocowac? aha i w tym stanie jak jest teraz nie czuć specjalnie drgań podczas jazdy czy na kierownicy Edytowane 17 Stycznia 2014 przez beatzpro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waha Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 (edytowane) Nie wiem czy można tą gumę jakoś zamocować. Zobacz tu: http://www.golf3.pl/topics14/guma-na-prawej-polosi-vt18962.htm Edytowane 17 Stycznia 2014 przez waha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatzpro Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 wygląda podobnie, opis również ale czy w renault ten element pełni tą samą funkcję ? i czy faktycznie można go wywalić jak napisali w tamtym poście?! ...na dobrą sprawę przyglądałem się temu w swoim aucie i za cholerę nie mogłem dojść do czego miałoby to być przymocowane;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi