Don_Pedro_123 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 (edytowane) Witam. Mam problem z uzyskaniem połączenia pomiędzy modułem diagnostycznym a ECU. Przypuszczam, że jest gdzieś przerwa na linii ECU-gniazdo diagnostyczne (linia K i L), bo jeden z komputerów widział np. poduszki, a ECU już nie. Zastanawiam się nad bezpośrednim połączeniem styków 11 i 38 złącza ECU ze stykami 7 i 15 złącza diagnostycznego (z pominięciem wtyczki R34, UCH i wtyczki P17). Czy przy takim połączeniu uda się uzyskać dostęp do wszystkich funkcji, czy też pominięcie UCH spowoduje, że to nie zadziała? Dodano: 28 sty 2014 - 14:12 Nikt nie potrafi pomóc? Edytowane 27 Stycznia 2014 przez Don_Pedro_123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Jaki interfejs? Jaki program? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Don_Pedro_123 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Sprawdzone na trzech różnych interfejsach i różnych programach w różnych warsztatach. Nazw nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 I to jest informacja, która powinna znaleźć się w pierwszym poście a nie biadolenie. Nikt nie potrafi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Don_Pedro_123 Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Dlatego chcę zrobić bezpośrednie połączenie ECU-OBD lecz nie wiem, czy to będzię działać. I dlatego proszę o pomoc i opinię, czy mój pomysł ma sens. Dodano: 04 lut 2014 - 12:48 c.d. Sprawdziłem miernikiem przejście pomiędzy gniazdem OBD a wtyczką ECU i jest OK. Oczywiście w gnieździe OBD jest też zasilanie na styku 16 oraz masa na stykach 4 i 5. Dzisiaj jeszcze raz sprawdzałem u mechanika podłączenie pod komputer. Poduszki widoczne, immobilizer widoczny - a silnik nie. Czy z tego można wnioskować, że powinienem jechać na CLIPa, aby spróbować przeprogramować sterownik, czy też może macie jakieś inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 A próbowałeś uruchomić silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Don_Pedro_123 Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Było na zapłonie, ale silnik nie uruchomiony. Myślisz, że to mogłoby pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Spróbuj, co Ci szkodzi. Pamietam, że jak swego czasu się tym bawiłem to też nie chcial czegoś pokazywać, a po uruchomieniu silnika zaskoczyło. Tyle, że w tej chwili nie pamiętam o co chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi