ziolo Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Witam. W poniedziałek wymieniam komplet sprzęgła w mojej Megi. Czy ktoś już wymieniał? Powiedzcie mi jakiej firmy polecacie??? Biorę pod uwagę jedynie jakieś dobre. Sachs, Valeo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Valeo robiło na pierwszy montaż. Nie jest tanie, ale myślę, że warto ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 15 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Właśnie paradoks jest taki że jest tańsze niż Sachs Tylko nie wiem czemu. Z tego co wiem Sachs kupuje od Valeo okładziny do sprzęgła a resztę robi sam. I teraz już całkiem nie wiem co mam wybrać :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 jak dla mnie wybór jest prosty: valeo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 16 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Jest też taka opcja że tarcza Sachs'a ma 210mm a Valeo 215mm. Tylko czym to się różni? I po co tak jest? W poniedziałek sprzęgło będę miał w rękach i dokonam wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mski Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Dobra to takie pytanie w megi I ph I jakie są koszty wymiany sprzęgła z robotą, ile mogą wołać za takie coś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Kompletne sprzęgło kosztuje od 300 do 400 zł. Mogą wołać więcej ale jak coś to mogę załatwić taniej Nie wiem ile kosztuje robocizna. Ja jestem w stanie wykonać to sam (robiłem miesiąc temu znajomemu w Megi) ale teraz niestety nie mam na to czasu więc zaprowadzam do znajomego. We wtorek dam znać ile mnie to kosztowało. [ Dodano: 2008-01-23, 21:34 ] Tak więc wymiana kompletu sprzęgła plus wymiana szczotek i tulejek w rozruszniku kosztowała mnie 350 zł za robociznę. Założyłem komplet sprzęgła firmy Valeo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi