mateu135 Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 (edytowane) Ostatnio miałem demontowany silnik w Renault Megane 1.4 e. Demontował go szwagier i nie wiadomo teraz od czego są dwa przewody w okolicach rozrusznika i alternatora. Jak nie mam ich podłączonych to stuka przekaźnik czy coś i mruga kontrolka od elektronicznego sterowania silnikiem, auto nie ma iskry. Potrzebowałbym wiedzieć dokąd je podłączyć bo próbowałem różnie ale nie działało, próbował odpalić ale nie zaskoczył, innym razem jak gdzieś przełożyłem to po podłączeniu akumulatora deska rozdzielcza sama się świeciła bez włączenia zapłonu. Są to dwa przewody - jeden to czarno-pomarańczowy połączony z jakimś czarnym cieńkim, drugi to czarno-pomarańczowy. Próbowałem na różne sposoby, a teraz rozrusznik nie kręci wogóle tylko raz stuknie. Co może być i gdzie te przewody podłączyć? Przy alternatorze jest taka gumka pod kostką i nie wiem czy nie tam; Edytowane 1 Lutego 2014 przez mateu135 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audikom Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Do rozrusznika idą przewody czerwone grubsze i biały do włącznika na rozruszniku . Do alternatora czerwony i fioletowy . Niestety czarno pomarań. nie namierzyłem . Przekładaj te przewody i szukaj co jest w ich zasięgu może coś znajdziesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi