damkil Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Witam Czy takie cykanie wtryskiwaczy(chyba to sie tak nazywa) przy jezdzie na gazie to normalne? Zaznaczam iż występuje tylko przy zimnym silniku i maleje w miare jak silnik sie nagrzewa. Mam instalacje Elpigaz 4 gen od wrzesnia 07. Przejechalem na niej 8 tyś km. Wczesniej tego nie zauwarzyłem, dopiero jak otworzyłem klapę silnika i autko przełączyło sie na gaz można było usłyszec róznice, a własciewie usłyszeć to dość głośne cykanie. Po około 30-to minutowej jezdzie, dzwiek znika. Dzięki za pomoc Damkil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Nie znika tylko jest cichszy - wszystko zależy od tego jakie masz wtryskiwacze. Ja jak u siebie podnosiłem klape to tykał jak dieselek, w środku auta było praktycznie niesłyszalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norad Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Piok ma racje. Ja wczoraj założyłem plastikowa osłonę na wtryskiwacze. Osłona jest z czterech stron, z góry od kabiny i po bokach przód jest odkryty. Takie proste rozwiązanie bardzo wyciszyło ich prace.Teraz porównywalna jest z praca silnika na PB. Mam wtryskiwacze "Vactec". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Ale dlaczego je wyciszać, przecież to fajny dźwięk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norad Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 O ile ktoś lubi diesle to może i fajny, ja wole cisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi