szefo85 Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Hej. Znalazłem fajnego scenica III benzynę i proszę Was o opinię na temat tego auta. http://tablica.pl/oferta/renault-scenic-scenic-2011r-jak-nowy-idealny-2011-CID5-ID4QMsB.html#fcf8cb8044 Dowiedziałem się już od sprzedającego że auto było uszkodzone. Podobno spadł na niego konar drzewa i został zbity szklany dach i delikatnie tylna klapa i maska była robiona. Sprzedaje tak szybko bo podobno to jest auto teścia i ściągnął sobie nowego poliftowego. Dla mnie trochę dziwne że ktoś po 6 miesiącach ściąga nowe auto dla siebie a to sprzedaje. Mam też VIN VF1JZ1Y0645421007 Mogę prosić o Waszę opinię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtszudi Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 na moje wygląda ok , podjedz do serwisu z nim a będziesz miał pewność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho22 Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Koszty sprawdzenia samochodu w serwisie są mniejsze niż koszty poniesione z tytułu wad pojazdu. Najlepiej oprzeć sprawę o serwis zwłaszcza, że pojazd był uszkodzony. Warto sprawdzić, kto i jak go zrobił. Mam samochód sprowadzony z Francji i nie żałuję wydanych 250 zł na dokładne prześwietlenie go w serwisie. Mam udokumentowaną całą historię serwisową :) Bryka nie wygląda źle, ale zdjęcia nie oddają rzeczywistości. To zbicie szklanego dachu i uszkodzenie tylnej klapy, oraz zmiana właściciela na model poliftingowy, trochę zastanawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szefo85 Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 No mnie zastanawia tylko i wyłącznie ta szybka odsprzedaż auta. Teraz śmigam laguną II po lifcie też z francji lekko naprawianą i wiem że kupuje się albo lekko walnięte z oryginalnym przebiegiem albo niewalone ale z przebiegiem 400 tys. Wolę lekko uszkodzone ale z oryginalnym przebiegiem. Martwi mnie tylko dlaczego ktoś tak szybko chce się pozbyć auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychu17 Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Ja jeżdżę takim ale z silnikiem 1,4TCe trzeci rok. Jest ekstra, szczególnie po założeniu gazu bo spala mi 10l/100km gazu a benzyny brał 8,4 przy dziadkowej jeździe. Skoro z Francji to na pewno coś miał zbite tylko kwestia co. Mi syn rozwalił bok zaraz po zrobieniu prawa jazdy. Zrobiłem i śmigam dalej więc samo bicie nie dyskwalifikuje wozu. Kwestia gdzie był bity i jak zrobiony. Ja lakierowałem w Steklinie gm. Czernikowo u gościa. Jest bardzo dobry. Sam samochód bardzo fajny ale trzeba pamiętać, że to trochę inaczej z wozem, gdzie wszystko było ręcznie sterowane a inaczej gdzie komputer steruje wieloma rzeczami. Ja przez jakiś czas starałem się odpalać samochód z wciśniętym sprzełem i hamulcem bo tak komputer mówił ale nie myślałem, że ważne jest mieć biegi na LUZIE. Miałem skrzynię na biegu a samochód nie chciał wtedy odpalać i nawet do Serwisu z tym udałem się. Tak więc trzeba wszystko przeczytać przed użytkowaniem. OGÓLNIE UDANE AUTKO!!!!! Polecam!! Dodano: 06 lut 2014 - 14:50 Zapewne gość handluje samochodami. Ja bardziej przywiązałbym wagę do sprawdzenia auta niż tego dlaczego po 6 m-cach jest sprzedawane. Sprawdzenie W ASO daje pewność cząstkową. Wszystko co zrobione było poza ASO lepiej pozna dobry fachowiec niż w ASO. W ASO rzadko spotyka się dobrych fachowców, bo wolą robic na swój rachunek. Jeździłem z takim silnikiem ale żywszy jest z 1,4TCE. Jednak to nowy rodzaj silnika i nie każdy chce iść w nowinki tego rodzaju. NA 1,4 pojemności mam 130koni, wiec gdzieś to musi być wyżyłowane. Acha mam turbinę i to ona dodaje charakteru temu silnikowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmacdob Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 (edytowane) Witam. Zauważyłem, że autko z pierwszego postu jest nadal na sprzedaż, więc odświeżę troszkę temat. Czy ktoś może widział i sprawdzał to autko? Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 30 Lipca 2014 przez madmacdob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi