Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Lampa wew. auta nie gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem posiadaczem pięknej zielonej Meggi 1 1,6 98r hbk i chciałbym prosić Was o pomoc w rozwiązaniu problemu który może nie jest przeszkadzający w użytkowaniu auta ,ale denerwuje to wszystko. Mianowicie....

<><><><><><><><><><>><><><><>

Sprawa dotyczy lampki wew. auta - przód auta od strony kierowcy.. nie gaśnie.. jeżeli odpalę auta po chwili jest ok gaśnie ,ale jeżeli wysiadam z auta zamykam drzwi po chwili gaśnie lecz po jakimś czasie znów sie zapala i nie gaśnie.

sprawdzałem ze znajomym elektrykiem "przycisk" przy drzwiach kierowcy i jeżeli chodzi o napięcie prądu dochodzącego do przycisku to jest +/- 12 jest ok ale po jakimś czasie gubi napięcie i jest +/- 5 i zaczyna sie problem nie gaśnie lampka..

Mam nadzieje ,ze w miarę czytelnie nakreśliłem swój problem..

jakie macie propozycje na pozbycie sie problemu..

p.s. wyciągniecie żarówki odpada :blink:

lapka2.gif

Regulamin pkt.

5.6 - pl-literki

5.9 - Enter Aston76

Edytowane przez aston76

Papuga

sprawdzane napięcie było na wtyczce do jednej z krancówek, dokladnie drzwi kierwocy

sytuacja na tej akurat krancowce wygladala idealnie nie zaleznie czy byla podlaczona czy nie lampka gasla i po chwili spadało napiecie i zapalała sie

lapka2.gif

Regulamin pkt.

5.6 - pl-literki

5.9 - Enter

5.13 – cytowanie Aston76

Kolego Lopez87 zapoznaj się jeszcze raz z regulaminem forum, bo widocznie pominąłeś ten punkt programu podczas rejestracji i się stosuj do niego. Aston76

Edytowane przez aston76

Papuga

sprawdze ,ale wg mnie cos gdzies jest nie tak bo gubi mi napięcie i sprawdzane było to na wtyczce do krancowki. Z prawie 12 po chwili spadało na prawie 6

lapka2.gif

Regulamin pkt.

5.6 - pl-literki

5.13 – cytowanie Aston76

Przypominam o regulaminie forum. Aston76

Edytowane przez aston76

Po pierwsze to nie cytuj wypowiedzi :blink: napiecie ma zanikać, tak jest dobrze. Jeżeli krańcówka będzie walnięta to może tak się robić, że zapalać się będzie lampka. Najlepiej odłącz wszystkie krańcówki i zobacz czy lampka będzie się zapalała.