KamiF1 Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Mam pytanie odnośnie płukania silnika. Moja megi jeździ na półsyntetyku, w najbliższych dniach będę wymieniał olej również na półsyntetyk. Mam sporo oleju Mineralnego nowego, czy mogę zalać go na kilkanaście minut pracy silnika, zlać ten olej i wlać właściwy półsyntetyk ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Nie ma to najmniejszego sensu, lepiej kupić "płukankę" np. z Liqui Moly i zastosować się do tamtejszej instrukcji (polecam dokładnie tą, robię płukankę co zmianę oleju). Tak swoją drogą olej pólsyntetyczny to śmierć dla turbiny w tym aucie, hydrokraki, pseudosyntetyki również. Zrobiłbym płukankę i zalał syntetycznego oleju np. valvoline maxlife turbodiesel, poprzednia Meganka (1.9 dci 102km) na nim jeździła od kiedy ją dostałem do ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiF1 Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 (edytowane) cięcie A nic się nie stanie jak przejdę z półsyntetyka na na tą Valvoline??? Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Nie cytujemy postu w całości odpowiadając bezpośrednio pod nim. damiar Edytowane 27 Lutego 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi