MELONIARZ Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Witam zmieniałem tłoczki w moim scenicu i uciekł mi cały płyn i tak go miałem zmieniać. Odpowietrzyłem hamulce na odpalonym silniku a hamulec i tak jest miękki podobno możne być zapowietrzona pompa ABS czy to prawda i jak ja odpowietrzyć?? Jak prawidłowo odpowietrzyć okład z ABS?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 (edytowane) Zrób jeszcze raz,ale na zgaszonym silniku.Najlepiej we dwie osoby,jeżeli sam,to ponaciskaj pedał,kilka razy i zablokuj go. Odpowietrzasz tylne prawe,pompujes,blokujesz-odpowietrzasz tylne lewe,póżniej prawy przód i lewy przód.Płyn wyciekający musi być bez poęcherzyków powietrza,robisz tak dopóki pedał nie będzie twardy. Edytowane 5 Marca 2014 przez smeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MELONIARZ Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 ok dzięki a stacyjka ma być włączona czy nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszM Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 nie, wyłączony silnik i bez stacyjki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi