gomez86 Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Witajcie drodzy, mam problem z moją Megi, a mianowicie, od ostatniego generalnego mycia auta itp. nie działa wyświetlacz radia (radio oryginalne) oraz sterowanie radiem w kierownicy, do tego także oznaczenie obok zegarka i temperatury niezapiętych pasów także. Kiedyś działało idealne, a potem nagle przestało, po jakimś czasie coś szukałem pod maską i ruszyłem skrzynkę z dużym "radiatorem siemens" z dużą ilością kabli, i nagle zaczęło wszystko działać, ale nie wiem czy to był powód o dziwo działania. A wcześniej także byłem na myjce i przestało wtedy działać. I właśnie teraz to samo, po myciu auta przestało to działać łącznie z wariującym wskaźnikiem temperatury, ale tym razem ruszanie tą skrzyneczką nie pomogło. Przepraszam za sposób mojego opisu ale nie znam się ani trochę na autach, ale jednak proszę bardzo o pomoc co może być powodem, i z góry dziękuję za pomoc. Jeśli to ma znaczenie sprawdzałem bezpieczniki niebieskie 15 pod kierownicą i są OK. tyle potrafiłem :) Proszę o pomoc ! Dodano: 22 mar 2014 - 14:20 Ktoś ma jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_1995 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Witam, Sprawdź wszystkie połączenia od radia, jak nie pomoże, Weź wkrętak płaski i osiągnij maskownice na głośniki tam są dwie śruby torx t20, odkręć i daj sobie kierownice na dół. Ciągniesz deskę w górę i zarazem do siebie i wyskakuje Ci z zaczasków i masz dostęp do wyświetlacza od radia i od godziny i temperatury. Posprawdzaj kostki, żarówki. Może to być ta wina lub masz kable od instalacji radia poprzecierane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi