wkrynt Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Witam. Potrzebuję pomocy. Megane ph1 96r. 1.6 8v. Problem dotyczy tego, że moja Renia pali tylko na dwa ostatnie gary. Przewody i świece wymienione, iskra na każdej jak malina. Świece suchutkie jak wiór. Pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Dwie rzeczy: 1 regulacja zaworów 2 kontrola wtryskiwaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzzyking Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy Nie cytuj całego posta skoro odpowiadasz bezpośrednio pod nim.:( Sugerował bym bardziej kontrole wtryskiwaczy. Nie wiem jak tam dokładnie u ciebie jest ale jak masz listwe z wtryskami to ją odkręć w całości bez odkręcania przewodu paliwowego, nastepnie niech ktoś ci pomoże i przekrąci na chwile zapłon. W sprawnych wtryskach bedziesz widział czy rozpylają paliwo i po prostu czy w tym tkwi problem Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie P_r_z_e_m_o Cytat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkrynt Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Dzięki Panowie, zrobiłem tak jak poradziliście. Nadal nie pali na pierwsze dwa cylindry, a świece tym razem mokre. Wyglądają jakby były mokre od wody, a nie od bęzyny. Jak przygazuję to z wydechu leje się woda, normalnie kałuża pod wydechem. Nie mam już pojęcia, możliwe że uszczelka pod głowicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzzyking Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Jeżeli jesteś pewny, że to woda to napewno uszczelka pod głowicą ci walneła(przykra sprawa). A ubywa płynu w zbiorniczku wyrównawczym?W benzyniakach może delikatnie kapać z wydechu, ale napewno nie bedzie to kałuża tak jak napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkrynt Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Płyn właśnie ucieka tyle,że zauważyłem na chłodnicy delikatnie też cieknie. A co do kałuży to autentycznie, przy przygazowaniu nie robi się plama a kałuża. Porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi