XxxCinuxxX Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Witam otóż szukałem rozwiązania w innych źródłach lecz nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi.Mój problem polega albo na samej sondzie lub na oprogramowaniu, po zainstalowaniu oprogramowania co przebiegło bez najmniejszego problemu, problem pojawił się wtedy kiedy próbowałem pobrać numer VIN z samochodu podłączonego do komputera i Clip wywalił błeda takiej terści " Nie wykryto żadnej komunikacji w sieci multipleksowej: upewnić się że jest włączony zapłon i sprawdzić kanały CAN prowadzące do złącza diagnostycznego" zapłon jest oczywiście włączony, próbowałem sczytać numer VIN nawet na uruchomionym silniku i nadal jest to samo. Dodatkowo co zauważyłem to że podczas sczytywania automatycznie numeru VIN słychać w sondzie takie klikanie jak by przekaźnik i mruga zielona dioda przy ISO. Na koniec dodam że mój samochód to Megi I PHI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 w tym aucie vin wklepujesz ręcznie, automat nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxxCinuxxX Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 (edytowane) Aha ok ale co dalej? Jak się zabrać za diagnostykę np. ABS-u? bo głównie mi o to chodzi. Kolego nie usuwamy wpisów moderatora. Aston76 Edytowane 26 Marca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 wklepujesz vin, zatwierdzasz Enterem, uzupełniasz brakujące dane auta poniżej, wpisujesz numer naprawy i później przycisk na dole. Clip powienien się zacząć łączyć z autem i dalej pojawi się żółto szare menu, gdzie możesz wejść w komputer wtrysku, poduszki, abs, klimę itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxxCinuxxX Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 (edytowane) wpisujesz numer naprawy Tylko z kąd ten numer mam wziąć? Edytowane 26 Marca 2014 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 z głowy :( pierwsza lepsza cyferka :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxxCinuxxX Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 pierwsza lepsza cyferka Wielkie dzięki pomogło i zdiagnozowałem ABS :( Kolego nie usuwamy wpisów moderatora. Aston76 Wybacz ale nie wiedziałem, sądziłem że skoro poprawiłem swoją ortografię to mogę usunąć wpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi