Mazur1313 Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Witam i zapraszam do dyskusji, jak wiadomo, stare klasyczne, niedoładowane diesle mają opinię że i na frytkowym pojadą, jestem ciekaw jak ma się jakość paliwa w silniku typu DTI ściślej pojemności w okolicach 2.0/1.9 , wiadomo co się dzieje w CR o ten typ silnika nie pytam. Nawiązuję tu do kiedyś popularnych paliw typu bioester, które były dostępne na co drugiej stacji. Wiadomo co forum to inne opinie- ja jestem ciekaw waszej. Zastanawia mnie czy tankowanie paliw na stacjach mniej znanych może skutkować jeszcze większymi kosztami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pauliosss Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Znajomy na Bio rzepaku jeździł 2 lata nic się nie działo :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 DTI to ostatni silnik który nie "marudzi" na jakość paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Niestety BlackRaven ma rację. Teraz mam Toyotę 2,2 D4D :( i jest bardzo wrażliwa na paliwo. Każde nowsze auto jest wrażliwe na paliwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pauliosss Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Ale i nieprawda też że stare nie marudza, miałem paska 1.9tdi na zwykłej pompie i po zalaniu gorszego paliwa cZUŁ TO a jak ciężko palił z ranka. Myślałem że coś się psuje a to było paliwo dwa razy tankowalem i sprawdzalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 To nie problem że ciężko palił,teraz jedno tankowanie i już cały układ do wymiany może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi