HAMAS Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Witam Proszę o opinie na temat tego wozu z tym silnikiem Zastanawiam się nad kupnem tego autka rok 2002 silnik 1,9 dci przebieg 127000tyś sprowadzony z Niemiec za 20500zł Wyposażenie prawie ful. Stan b.dobry,interesuje mnie jak się sprawuje silnik. Z góry dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian_61 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 witam mam to samo autko z 2001 silnik 1,9 dci tylko sprowadzone dwa lata temu z franci przejechałem około 40000 km aktualnie mam przejechane 148000 km i wszystko jest dla pewności byłem u zaufanego mechanika który pracował w serwisie renault i powiedział że silnik jest bardzo dobry pilnować w terminie wymian,oleju i filtrów silnik będzie chodził jak szwajcarski zegarek. z szacunkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAMAS Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Mam jeszcze do Ciebie pytanie ,czy to twoje autko ma kopa,bo ta meganka jest troche przymulona,dopiero jak się wciśnie 3/4 gazu to się zbiera. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian_61 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 witam jak płynnie dodaje gazu nie zauważyłem aby był przymulony szybko sie zbiera , ale gdy wciśnie sie gaz od razu to jest taki momencik zanim się zabierze ale to diesele tak chyba majom pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAMAS Opublikowano 1 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Witam Meganka którą chce kupić jest przymulona ,byłem z nią u mechaników po podłączeniu do kompa pokazuje tylko błąd ze świecą żarową , poza tym wszystko jest OK. Auto jest przymulone i trochę dymi na niebiesko ,sprawdzano mi wtryski OK. turbinę OK.przepływomierz OK. Sprawdzałem sam EGR po odkręceniu trzech śrubek wychodzi tylko połowa tego czujnika druga siedzi tam i ani myśli wyjść wyczyściłem ile się dało ale efekt marny. Czy miał ktoś tak żeby nie mógł wyciągnąć tego EGR w całości.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi