Mack Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Witam. Mam taki problem ze słyszę stukanie jakby zaworów, trochę jak diesel ale ciszej. Moje auto to meganka 1.4 16V '99r. z instalacja sekwencyjną gazu. Stukało mi dwa tygodnie, póżniej nagle sie uspokoiło i myślałem że już ok. Po tygodniu prawidłowej pracy silnika znowu zaczęło stukać. Jeden mechanik mi powiedział żeby wymienić olej, zrobiłem tak i nic to nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 a czy to przypadkiem nie stukają elektrozawory gazu? Czy objaw pojawia sie kiedy jest zimno na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mack Opublikowano 2 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Kilka dni temu znowu sie uspokoilo, ale odpukac bo moze znowu zacznie stukac. W kazdym razie pukało cały czas, na zimnym i ciepłym silniku, na wszystkich obrotach i tez wykluczam raczej zawory gazu ponieważ na benzynie też stukał. Myślałem czy nie kupić jakiegoś dodatku do oleju, jak myslicie czy takie coś jest dobrze wlać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi