norbi22 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam wszystkich mam problem nie wiem co robić przyjechałem autem do domu i na drugi dzień nie mogę zapalić wydaje mi się że to pompa paliwowa bo nie dostaje paliwa a pompa nie dostaje prądu bezpieczniki są dobre co mam zrobić . Regulamin pkt. 5.6 - interpunkcja 5.7 - logika wypowiedzi - damiar Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audikom Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Tak mało opisu podałeś, wychodzi na to że nie masz wiele pojęcia o tym co chcesz zrobić . Może prościej wezwać fachowca. Jak się upierasz to podaj czy masz centralny , czy masz immobiliseru oraz autoalarm , czy to wszystko działa prawidłowo . Na forum opisane jest to już dziesiątki razy . Szukaj i czytaj jak znaleźć prąd (czyszczenie bezpieczników , przekaźników , wtyczek itp ). Jak ustaliłeś że nie podaje paliwa , może go nie ma . Bezpośrednio do pompy (czy na jej przekaźnik jeżeli kumasz )możesz podać prąd kabelkiem sprawdzając czy się kręci i podaje paliwo . Czy wtedy zapali , pewnie nie bo to zapewne nie pompa lub nie tylko pompa . Sprawdź czy jest iskra na świecach . Posprawdzaj co jeszcze w elektryce nie działa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbi22 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) cięcie imobiliseru działa paliwo w baku jest bezpieczniki są czyste iskra na świecach jest ale słaba tak to wszystko działa tylko pompy nie słychać ... Regulamin pkt. 5.6 - interpunkcja 5.7 - logika wypowiedzi 5.13 – cytowanie Kolego, szanuj czytających Twoją wypowiedź. Wstaw w ten słowotok znaki interpunkcyjne, o wiele lepiej się wtedy czyta. Nowe zdania piszemy wielką literą. damiar Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audikom Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Najprościej sprawdzisz czy pompa dobra , kiedy znajdziesz kabelki do niej lecące . Ustalisz wtedy (miernikiem) czy podają na pompę prąd i masę . Chyba gdzieś pod tylnymi siedzeniami powinno być wejście do pompy (nie wiem bo nigdy nie miałem potrzeby do niego zaglądać )i tam powinny być wtyki przewodów . Jeżeli jest prąd i prawidłowa masa , przeczyść styki , jeżeli dalej nie chodzi to padnięta . Jeżeli nie ma prądu lub masy to musisz szukać dlaczego nie ma , a to już dalsza bajka . Możesz wtedy na próbę dać prąd z innego miejsca i zobaczyć czy pompa działa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi