dredzik Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 witam, od kilku dni świeciła mi się kontrolka akumulator i kontrolka(napis) stop,sprawę zbagatelizowałem... a konsekwencje były takie... jak jechałem do pracy po przejechaniu kilometra,prócz w/w kontrolek zapaliła się kotrolka od poduszek,nastepnie zegary spadły na zero,gaz sie odłączył,wyłączył się :nawiew,wspomaganie światła,a na końcu zaświeciła się kontrolka od silnika i silnik przestał pracować...auto zepchnąłem na pobocze. Po skończonej pracy poszedłem po auto,odpaliło za pierwszym razem,a po przejechaniu kilometra sytuacja się powtórzyła...kolega mnie zaholował na podwórko. Przez noc ładowałem akumulator,po podłączeniu auto odpaliło za 1 razem,dalej świeci kotrolka od akumulatora i stop,nigdzie nie jechałem bo obawiałem się powtórki. Proszę o pomoc. ps. auto to megane kombii z 2001roku,1.8 + gaz,akumulator ma 11 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Jeśli masz możliwość to zmierz napięcie ładowania. Podmień akumulator na inny albo chociaż zmierz jego napięcie gdy wyświetli się kontrolka. Może ma zwarcie cel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi