tinnus Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Witam. mam problem z odpaleniem samochodu. jest to megane coupe z '99, silnik 1,6, benzyna. jakiś tydzień temu próbowałam go odpalić. nic zupełnie się nie zadziało. zero kontrolek, żadnego rzęcholenia- nic, umarł. zanieśliśmy akumulator do mechanika, leżał u niego kilka dni i stwierdził, że wszystko jest w porządku. zamontowaliśmy go z powrotem. tym razem kontrolki się zaświeciły, światła działały, okna też. przy odpalaniu znowu padł. to samo co na początku. zero życia. próbowałam poprzestawiać trochę klemy i znowu nagle samochód ożył, ale nie do tego stopnia żeby odpalić, bo sytuacja się powtórzyła. czy ktoś może mi podpowiedzieć, co się może dziać? nie chciałabym pojechać do mechanika i dowiedzieć się, że trzeba w nim nagle zrobić milion rzeczy "bo tak" :) pozdrawiam, nowicjuszka :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audikom Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Widzę całkowitą zieleń . Wyczyść klemy od środka i słupki w akumulatorze papierem ściernym czy scyzorykiem . Porządnie załóż i dokręć z wyczuciem coby się nie poruszała . Będziesz wtedy pewny że styk dobry , powinieneś sprawdzić miernikiem akumulator i go zapewne doładować . Jak piszesz nosiłeś go do mechanika więc zapewne prostownika nie posiadasz . Więc tymczasem zrób to co wyżej i próbuj odpalić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpioniks Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 A weź puknij w rozrusznik i poruszaj kablami, ale tak by nie urwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marr29 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 kol. audikom dobrze radzi, nie zauważył tylko, że tinnus nie jest facetem... zresztą wszystkie Megane to kobiety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audikom Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Bo dzisiaj w większości to takie męskie po pierdułki w wydaniu męskim czy żeńskim . Gdzie te chłopy jak to w piosence . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi