Lewy Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=2127&...t=klapka+obiegu - to jest opis naprawy. Z PW już wiem, że nie chodzi o sam silniczek (co wynikało z opisu usterki) a o zębatki i ogranicznik. W przytoczonym linku masz wszystko dokładnie wyłuszczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAURYCY. Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Witam. Mam Megane 1.4 benzyna bez klimy z 1996 roku i właśnie wczoraj mi się to stało w autku. Dziwie się bo w sumie bardzo rzadko korzystałem z tego przełącznika, średnio gdzieś ze 3 razy na rok. Być może przez to się zepsuło, że zastane. No ale mniejsza o to. Czy ten opis będzie pasował do mojej wersji meganki? Bo szukam najtańszego sposobu pozbycia się tych stukotów przy otwartym obiegu zewnętrznym. Chodzi mi o odłączenie silniczka (by zawsze był tylko nawiew z zewnątrz) a nie jego całkowity demontaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChristopG Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Jest ciekawe i oryginalne rozwiązanie http://www.forum-405.com/t25185-reportage-usinage-des-engrenages-du-motoreducteur-de-clim co prawda wszystko po francusku ale gość jest gotów wysłać te elementy http://xrms.free.fr/montage_engrenages_motoreducteur_climatisation.html rozwiązanie na 100% pewne i nie zniszczalne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Widawski_Grzegorz Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Witam, Może ktoś mi pomoże w takim jak opisany problemie z tym że w Renault Megane Kombi z 2000r z klimatyzacją. Mile widziane foto krok po kroku. Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 ;) jest tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffii1985 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 witam, nie działa mi dmuchawa (nawiew), podejrzewam że do wymiany jest wiatraczek. Mam pytanie, czy stosując się do tych zdjęć dostane się do tego wiatraczka?? Jak on wygląda?? Czy musze wymienić go na nowy, czy można go w jakiś sposób naprawić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom68 Opublikowano 7 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 (edytowane) Witam, Powtórze pytanie czy w Renault Megane Kombi z 2000r z klimatyzacją jest możliwe wymontowanie/wymiana wentylatora nadmuchu bez rozszczelniania klimy ? Bo na 2,3 biegu słychać chrobotanie, a i działa z rana a po południu już mu się nie chce lub po paru kilometrach jazdy ( tak jakby się ochłodził) zaczyna działać. Jeżeli tak to jak ? Pozdrawiam Edit: Wymieniłem rezystor, wiatrak na razie działa, zobaczymy jak będzie gorąco, edit:wymieniony wentylator na nowy jak na razie działa, dodam, że u mnie nie było możliwości wyjęcia wentylatora bez rozszczelnienia klimy. Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez tom68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi