Loleeek Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Cześć! Jakie powinno być spalanie LPG w 1.4 75 km? W trybie miejskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 U mnie (dopóki był w gazie) 10L-11L w mieście LPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loleeek Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Aha, okej. Nie wydaje Ci się, że to trochę dużo? A jak z dynamiką u Ciebie było? Do jakich obrotów kręciłeś? Ja przesiadłem się z E36 1.6 M43 na to 1.4 i ciężko mi się przyzwyczaić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Mój 1.4e spalał 7.5 do 8l/100. Był bardzo oszczędny. Tyle że tam był już wielopunktowy wtrysk zaś instalacja to najprostszy stag200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loleeek Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Aha, czyli rozumiem, że te silniki były na jednopunkcie i na wielopunkcie, tak? Ja mam zwykłą instalację LPG KME, 2,5 roku ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 (edytowane) Ja miałem Bingo S z podzespołami Tomasetto i ustawiona najbogatsza dawka (żeby nie palić zaworów) a co do mocy różnicy praktycznie nie odczuwałem. Szczerze powiedziawszy te silniki 1.4e/eco są za delikatne na gazownie (dość szybko się kończą). Edytowane 19 Kwietnia 2014 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Wydaje mi się, że e7j to dobra sprawdzona jednostka. Mój całe życie przelatał na lpg i nic mu się nie działo. Nie wykluczone, że nadal śmiga. W megance ośmiozaworowy wielopunkt miał oznaczenie e7j 626 i produkowany był w 99r. i buda była już poliftowa. Wydaje mi się, że 10l gazu to trochę dużo jak na tą jednostkę ale to zależy od zakorkowania miasta, ilości świateł itp. więc nie jest to miarodajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loleeek Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Aha, czyli ma ja mam jednopunktowy wtrysk - przełom 96/97 rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loleeek Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 A jak to z rezerwą paliwa jest? Mam już trochę poniżej czerwonej kreski, a rezerwa się jeszcze nie świeci. Dodam, że kontrolka działa, bo przy uruchomieniu silnika świeci się na moment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio000 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 umnie tez przy uruchomieniu silnika kontrolka rezerwy świeci sie na chwile, jednak przez 4 lata jak mam megankę nigdy nie ujrzałem rezerwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loleeek Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 No właśnie. Teraz wlałem za 50 zł (9,5L) i jest prawie przy pierwszej białej kresce, czyli jeszcze trochę tam było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi