wronka94 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Witam ! Po czyszczeniu przepustnicy, nie zrobiłem adaptacji i borykam się z problemem zawieszających się obrotów najczęściej na 1 i 2 biegu i na luzie po dodaniu gazu (zwieszają się na 1000 - 1100 obr i po chwili opadają do właściwych). Wymieniłem też oring przepustnicy, jednak problem pozostał. Zasugerowano mi adaptację, jednak koledze z forum to nie pomogło. Czy znajdzie się ktoś tak dobry z Warszawy, kto zrobi mi clipem adaptację za przysłowiowego "browara" ? Nie chcę ładować kasy w pełną diagnostykę komputerową, gdyż nie mam pewności, że adaptacja pomoże. Jeśli by pomogła to bym się odwdzięczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Odłącz akumulator na pół godziny .Następnie po podłaczeniu akumulatora, włącZ zapłon i przyczymaj przez parę sekund wciśniety pedał gazu, tak ze trzy razy.Nastepnie uruchom silnik i daj mu się rozgrzać ,nie wciskaj w tym czasie pedału.Jeżeli wszystko jest sprawne, to przepustnica sama się zaadaptuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka94 Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Niestety resetowanie kompa nic nie zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi