lipen Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Witam, Problem w mojej megance polega na tym, iż ściąga ona raz w lewo, innym razem w prawo (częściej) w zależności od kierunku ostatniego mocnego skrętu kierownicą. Właściwie to nie da sie nią jechać prosto, bez stałego korygowania toru jazdy kierownicą. Ponadto zauważyłem iż lżej się kreci kierownica w prawo niż w lewo. Dane mogące postawić trafną diagnozę: - dwa razy ustawiana zbieżność i mechanik mówi że jest ok (niestety nie ustawił kierownicy na wprost - jest lekko przekręcona w prawo); - wymienione opony, beż śladu zurzycia bieżnika po bokach; - wymienione zostały sworznie wachaczy; - na dronżkach nie ma żadnych luzów; - podczas wymiany klocków zauważyłem iż mam pękniętą prawą sprężynę; Proszę o propozycje rozwiązania problemu, pozdrawiam PS. Auto zostało sprowadzone z Niemiec 3 m-ce temu. [pisz po polsku - bronius] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 wymień sprężynę sprawdź czy: - tylna belka jest w dobrym stanie - stan tylnych amortyzatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 lipen, a czemu zbieżność była ustawiana 2 razy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek7112 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Często siadają łożyska w kolumnach jeśli nie jest to wspomaganie to na 90% będą łożyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi