Loleeek Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Cześć! Mam problem z Megi, gdyż po tych ostatnich opadach zaczęły się jaja, iż po 200m jazdy auto zaczyna szarpać nie reagować na gaz i gasnąć na gazie, jak i na benzynie. Dzisiaj jak dotknąłem przewodu, który idzie od cewki do aparatu, to mnie kopło... cewka od spodu była mokra. Dlaczego ją zalewa? I skąd może ta woda lecieć? Dodam, że cewka jest nowa (3 miesiące ma). Na obudowie filtra powietrza po deszczach stoi często woda - skąd ona się tam bierze? Nie zauważyłem żadnych śladów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Woda leci Ci pod maskę gdy myjesz samochód lub jeździsz po deszczu. Przyczyną jest brak uszczelki na masce. Możesz kupić uszczelkę do okien na metry i przykleić ją na masce lub na pasie przednim. Mam w Meganach założoną SD-54 ale lepsza byłaby SD-112 (wyższy profil). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdanek Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) Woda leci koło luźnych (nieszczelnych) spryskiwaczy na masce samochodu. Z jednego leci na obudowę filtra, z drugiego na cewkę. Wymień spryskiwacze lub uszczelnij silikonem od spodu, tylko bez octowym, bo zje farbę. Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi