Konrad20 Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 (edytowane) Dzisiaj wymieniłem filtr gazu w parowniku ponieważ posiadam zwykłą instalacje LPG. Filtr był cały czarny i zasyfiony przetarłem szmatką wnękę filtra. Zamontowałem filtr gazu choć jego budowa troszeczkę się różniła (szerokość i wysokość taka sama ) tylko że mój nie miał dziurki u góry był zakryty cały. A ten filtr posiada u góry malutką i dużą na dole. Przed wymianą zakręciłem zawór w butli. Po zamontowaniu filtra i odkręceniu gazu samochód ciężko pali. A mianowicie na samej benzynie jak go zapalę i zgaszę to normalnie odpali od pierwszego strzała. Jak pojadę np do sklepu na gazie i wracam dosłownie po 2 minutach samochód ciężko odpala, oczywiście samochód odpalam na benzynie. Przed wymianą filtra tak nie miałem (świece i przewody są dobre). Liczę na szybkie odpowiedzi bo niedługo się wybieram w daleką trasę. Edytowane 24 Maja 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 (edytowane) Nagromadziły się syf, pewnie w filtrze... Edytowane 24 Maja 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Skoro wymienił filtr, to jak się mógł tam syf nagromadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad20 Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 czysto jest dzisiaj wyciągałem nie wiem koledzy macie jakiś pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi