grzegorz55555 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 a ja mam trochę inny problem wyciągnąłem ostatnio akumulator do ładowania i zamknąłem drzwi normalnie i bagażnik kluczykiem następnego dnia wsadziłem akumulator i okazało się ze centralny zamyka drzwi a bagażnik muszę teraz kluczykiem zamykać co może być nie tak jak to zrobić zęby centralny działał na drzwi oraz klapę bagażnika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forum_dyskusyjn Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 u mnie też po pewnym czasie korzystania z centralnego zamka przestał zamykać siłownik klapy. To znaczy zamek był otwierany ale się nie zamykał. Więc rozebrałem i oczom ukazało się wypięte cięgno siłownika od przycisku. Najprawdopodobniej było to spowodowane że miałem wciśnięty przycisk klapy i dodatkowo chciałem otworzyć zamek i wtedy cięgno nie miało za co się zaczepić i się wypięło. Na zdjęciu należy patrzeć na główkę siłownika. Jeżeli słychać KLIK a zamek nie działa to na 2000% padło ciegienko łaczące zamek z mechanizmem. Na zdjęciu to ten drucik wpięty w plastik a sam PLASTKI często lubi poękać Można to naprawić samemu !! Misisz wymontować zamek i dogiąć z drutu najpepsza jest elektroda do spawania cięgienko i założyć. Sam tak zrobiłem i dizał już prawie rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahles Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 mialem podobny problem z centralem zamka-bagaznika.koszt naprawy ustreki w salonie renualt wynosil 60zl.ale sam doszedlem co i jak...nie dalem serwisowi zarobic hihi w zamku jest podkladka okragla,ktora trzeba uniesc wyzej i centralny bagaznika dziala miodzio:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erotomasz Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Cześć.Mam pytanie.W jaki sposób przymocowany jest siłownik w tylnej klapie? Co muszę zrobić żeby go zdemontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledziu1320 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Witam! (Renault Megane Coupe 2001 1.4 v16) Wygrzebałem ten temat i postąpiłem zgodnie z kilkoma zaleceniami dotyczącymi tego problemu,lecz nie pomogło. ALE znalazłem w bagażniku taki kabel: Czy jeśli go podłączę (nie mam pojęcia gdzie) to możliwe że centralny zamek zacznie zamykać bagażnik? Bo jak na razie to boczne drzwi się zamykają a bagażnik ciągle otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Ten pierwszy wygląda jakby wtyczka do lampki bagażnika, ale 2 czarne przewody jakaś rzeźba? Ten drugi to przewód uziemiający ale od czego? Trzeci nie mam pojęcia. Na twoim miejscu postarałbym się dostać do zamka w klapie bagażnika musiałbyś rozebrać plastiki i zweryfikować czy w ogóle silnik działa jeśli tak to czy dochodzi do niego zasilanie. Silnik wygląda tak jak na tej aukcji ale równie dobrze można założyć podróbę za 10 zł... http://allegro.pl/silownik-bagaznika-centr...1450180628.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi