malikq Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Witam, Bardzo proszę o pomoc. Rodzina się powiększa. Żona jeździ aktualnie VW Polo 3 drzwiowym....Z dwójką dzieci już nie damy rady :). Mam w pobliżu ciekawego Grand Scenica: http://olx.pl/oferta/renault-grand-scenic-panorama-dach-2005-CID5-ID5SRgB.html#3bf0594d6e Co sądzicie? Silnik nie musi być super mocny. Widać, że sprzedający parę rzeczy w nim zrobił. Przebieg...dla mnie co najmniej o 100 tys. więcej. Choć kierownica nie wygląda źle. Najważniejsze dla mnie aby samochód nie sprawiał problemów takich, że nagle odmówi posłuszeństwa.Czy warto wchodzić w ten model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Jak dla mnie to autko godne uwagi. Patrząc na fotele i resztę, więcej kilometrów nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamilek Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Grand z silnikiem 1,5 to moim zdaniem kompletne nieporozumienie pomijając już kwestie tego silnika (awaryjność). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 skoro ma wozić nim dzieci, to podejrzewam że wyścigówka jej nie potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamilek Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Nie chodzi o ściganie ale przy takiej masie i mocy to będzie męczarnia nie jazda. Moc nie zawsze jest potrzebna aby się ścigać na światłach, czasem daje pewien komfort jazdy i nawet bezpieczeństwo w pewnych sytuacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Jeździłem z tym silnikiem, przed zakupem, fakt wyścigówka to nie jest, ale do miasta spokojnie wystarcza. A i jak ktoś jedzie spokojnie po trasie, to i na trasę wystarczy. Wystarczy mieć świadomość na co stać dany samochód. Z reszta ja mam 1,9 i to samo mógł bym napisać o Twoim 1,6, co Ty na temat 1,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Grand z silnikiem 1,5 to moim zdaniem kompletne nieporozumienie Kolego, nie wszyscy stawiają na moc i prędkość, w pewnym wieku ważniejsza staje się oszczędność i płynność jazdy. Kolega ma granda z silnikiem 1,5 i kultura pracy tej jednostki jest naprawdę godna pochwały, jest cichy i elastyczny przy niskim zapotrzebowaniu na paliwo - czego więcej potrzeba kobiecie wożącej dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamilek Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Ze "stawiania na moc i prędkość" to ja już dawno wyrosłem i do tego są inne auta niż Scenic i takich używam jak chcę moc. Każdy ma swój rozum i swoje priorytety przy zakupie auta. Moim zdaniem 1.5 to za mało do Granda - mogę mieć i wyrazić swoje zdanie i to zrobiłem. Kolega zapytał o opinie to się wypowiedziałem. Ja akurat też mam kolegę z Grandem 1.5, którego żona wozi dzieci nim do szkoły itp i poza oszczędnością plusów tego silnika nie widzi i z pewnością nie polecają (ani on ani żona) do tego auta a też nie chodzi im o ściganie tylko o komfort podróży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi