brt0555 Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Cześć! Kupiłem niedawno Renault Megane 1.6 Classic i chciałbym założyć instalację gazową. Gazownik zwrócił uwagę na fakt, że kołnierz/obudowa w megance jest plastikowa i jest mało miejsca- wchodzi opcja tylkoz instalacją z adapterem. Pasuję mi to jednak powiedział też, że nie ryzykowałby bo pistolet swoje waży a plastik nie wygląda na wytrzymały. Z wiązku z tym mam pytanie, czy istnieje jakiś metalowy zamiennik tej obudowy od wlewu paliwa (to pod korkiem)? Czy ma ktoś megane I z wlewem przy wlewie paliwa i mógłby się wypowiedzieć na temat trwałości tego plastiku przy dłuższej eksploatacji? Wiadomo, że ze schowanym wlewem samochód ładniej wygląda jak nie ma korka od LPG w zderzaku, jednak sprawność na lata ma pierwszorzędne znaczenie, dlatego byłbym wdzięczny za opinie. Pozdrawiam! Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 ja miałem z adapterem i nie było problemów ,widziałem też pełne wlewy,ale już spora ingerencja w blachę dodatkowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt0555 Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Pełny wlew odpada z tego powodu, o którym wspomniałeś. Szukam jakiegoś zamiennika ale nic nie mogę znaleźć, więc narazie jestem w kropce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt0555 Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Genialne rozwiązanie,a nawet gazownik na nie nie wpadł :P Dzięki wielkie za zdjęcie. Myślę, że jest to najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasayaku4 Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 (edytowane) A jakże proste rozwiązanie :) http://www.alanex-radom.pl Edytowane 23 Czerwca 2015 przez sasayaku4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi