Karol89 Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Witam. dzisiaj podczas jazdy stalo sie cos dziwnego. Zaczelo cos stukal w tylnym lewym kole. Samochodem jechala moja siostra a mnie z nia nie bylo wiec nie moglem tego uslyszec ale z tego co mi powidziala to stukalo raz na kilka kilometrow. Kiedy wsiadlem do samochodu zdziwilo mmnie to ze dzwignia hamulca recznego idze do samej gory ( wczesniej tylko troszke dalo sie ja podniesc). Od tej pory podczas hamowania slychac lekki szum dochadzacy z tylu. Mysle ze przyczyna tego moze byc peknieta okladzina na jednej ze szczek ale nie jestem pewnien poniewaz narazie nie mam czasu tegfo rozebrac. Jak myslicie czy to moze byc cos innego czy raczej to zo ja mowie?? Mam tylko jeszcze jedno pytanie czy do meganki 1,6e z 98 roku z ABS-em pasuja takie szczeki: http://moto.allegro.pl/item305170738_szcze...ane_scenic.html [HAMULEC piszemy przez H!! - bronius] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonjak Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 nic dziwnego to normalne w megankach tez tak zreszta mialem okładzina poprostu oderwała sie szczeki na tył kosztuja bodajze 90 zł za komplet firmy JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol89 Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 mam nadzieje ze to tylko te okladziny. a te okladziny JC sa dosc dobrej jakosci ?? dzieki ze napisales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino87 Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Jonjak, mnie jak się wykładzina oderwała, to zablokowało całe koło... Ja bym na Twoim miejscu Karol zmienił to jak najszybciej, bo mi poszedł cały bębęn przez to. >< Choć powiem szczerze, nie było takich objawów jak mówisz. Ale lepiej dmuchać na zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol89 Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Jutro zamowie szczeki i dopuki tego nie wymienie to bede jezdzil jak najmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonjak Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 no ja jezdze na nich rok czasu i narazie odpukac jest ok.Dino87 mnie tez zablokowało koło i musialem na lawecie wracac do domu.Karol89 ja na Twoim miejscu wogole bym nie jezdzil na tym no chyba ze chcesz bebny nowe kupic lub przetaczac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino87 Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Jonjak, u mnie też laweta i serwis... troche kasy na to poszło. >_<" Bęben nie nadawał się do niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi