maaaaks Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Witam, Przeszukalem forum, ale nie zwrocilem uwagi zeby komus tylko predkosciomerz nawalil. No chyba ze sytuacja, ze mu wariowal. Lecz ja mam inaczej. <><><><><><><><><><>><><><><> Mi predkosciomerz poprostu padl. Mial chwilke jakies podrygi, moze pare sekund i juz nie drgnie nawet. Do tego nie liczy kilometrów, spalania itp. Pierwsze co przepatrzylem to bezpieczniki. Są OK. Dzis planuje rozebrac caly licznik i przepatrzyc go pod kątem polamanych zebatek etc.. (sugestia z innego tematu forum). <><><><><><><><><><>><><><><> Lecz moje pytanie jest inne. Czy mam szukać problemu gdzie indziej skoro paliwo, temp, obrotomierz dzialaja? Gdzie jest impulsator? Skad mam wiedziec czy mam predkosc z abs czy ze skrzyni? <><><><><><><><><><>><><><><> Megane coupe 97' 2.0 8v Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.9 - Enter Aston76 Edytowane 21 Czerwca 2014 przez aston76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Nie masz po co rozbierać ten licznik niestety tak mają ze potrafią się od tak zepsuć (przerabiałem to w obu autach i to po 2 razy) używkę kupisz już za 10zł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Impulsator jest na skrzyni biegów - mechanizm różnicowy- od spodu będzie widać. Musisz go wyjąć, podpiąć pod instalację i pokręcić nim chwilkę. Jeżeli będzie liczył metry to znaczy, że coś z napędem ze skrzyni. Jeżeli dalej nic to impulsator do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaaaks Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Witam, Problem rozwiązałem. Rzeczywiście był to impulsator, a nie licznik. Temat można zamknąć Dziękuję za pomoc, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi