tokario88 Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 (edytowane) Witam Jestem szczęśliwym posiadaczem Megane I 96r 1.6 B+G Kupiłem go z kilkoma usterkami ale najbardziej denerwuje mnie jedna. Szyba od kierowcy się nie opuszcza. Przeczytałem chyba wszystkie tematy na forum i wydedukował że to prawdopodobnie przekaźnik ale niech ktoś to zweryfikuje. Więc tak od strony kierowcy 2 przełączniki, od szyby pasażera działa na kostce jest prąd itp. A od szyby kierowcy nie działa sprawdzając probówką, lampeczka się nie świeci tylko słychać cykanie przekaźnika tzn cykanie słychać jeżeli nacisnę przycisk od opuszczania szyby oraz gdy dotykam probówką 2 z 4 pinów na kostce przełącznika. Silnik dobry sprawdzany na krótko. Przełączniki na 100% dobre też sprawdzane. Bezpieczniki nie przepalone. Co to może być panowie. Jeżeli byłby to przekaźnik czy da się jakoś czasowo ominąć ten przekaźnik żeby szyba działała ?? Edytowane 2 Lipca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Sprawdź instalacje pomiędzy BSI a drzwiami, zajrzyj do przelotki przykręcanej do karoserii lubi dostać się tam woda oraz piny lubią powychodzić. Szyba kierowcy jest sterowana masą, dobierz się do wtyczki od przełącznika i jak dobrze pamiętam to czarny to masa, kremowy opuszczał a pomarańczowy podnosił niebieski jest od podświetlania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokario88 Opublikowano 2 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 (edytowane) Znalazłem rozwiązanie. Zimne luty przekaźnika, tz tak sądze bo gdy docisnołem przekaźnik na BSI szyba zaczeła działać i o dziwo radio sie naprawiło oraz przestała sie świecić kontrolka ręcznego. Teraz nie mam pojęcia jak wyjąć to całąskrzynkę i czy nic nie popsuje wiecej bo narazie chwilowo unieruchomiłem ten przekaźnik ale z czasem znowu sie poluzuje. Edytowane 2 Lipca 2014 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi