danwis Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 witam zakupiłem kabelek elm327 i mam zainstalowany program pcmscan. Po uruchomieniu się programu na ekranie wyświetla się co wzałączniku. Czy to jest prawidłowe podłączenie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Moim zdaniem tak. Jak skanuję u siebie autko to tak pokazuje połączenie z autem. Oczywiście mogę u siebie wszystko zrobić tym programem (Toyota) czyli błędy, podgląd parametrów itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danwis Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 ale zastanawia mnie wykrzyknik przy kody problemów , masz tak samo , nie wyswietlają parametry auta temperatura itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Mam elma327 i mam PCMScana. Jutro sprawdzę jak to wyglada w megance z 99 roku, ale jak pamietam to moja meganka nie łaczyła przez elma327 z PCMScanem i innymi programami których używam w corolli. Kupiłem ekstra interfejs do Renaulta i program DDT2000, ale też mam problemy. Dodano: 14 lip 2014 - 21:39 Sprawdziłem. U mnie, w megance z końca 99r, elm327 niestety nie działa (tak jakby w gniazdku OBD nie było +12V), Interfejs Renault działa (dioda na nim się świeci), ale nie nawiązuje kontaktu z PCMScanem. U kolegi, sądząc po drugiej planszy kontak z ECU jest nawiązany, ale czy będzie działać poprawnie, tego jestem ciekawy. Wykrzykniki które cię martwią, to normalna rzecz. To, że nie widzi temperatury, bo może nie jest odhaczona w PIDach (zakładka Ustawienia/PID), że ma być śledzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_kamil1 Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Witam, mam pytanie odnośnie pcmscan. Czy może ktoś sprawdzić, czy poprawnie czyta ten program masę powietrza (airflow) w przypadku silnika 1.9Dci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi