pipek Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Witam. Dzisiaj wymontowalem fabrycznego Philipsa ze wzgledu na problemy z kodem i wyswietlaczem i chcialem wlozyc clariona. wejscia sa na ISO wiec nie bylo by w tym nic dziwnego gdyby nie to, ze radio nie dziala (nie ma zasilania). Sprawdzilem miernikiem kable i niestety nie ma napiecia. Prosilbym kogos o pomoc. Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 a czy miałeś w stacyjce kluczyk w położeniu załącz? lub radio? jeśli nie to mnie nie dziwi że nie ma napięcia jeśli tak to w jaki sposób działałoby radio fabryczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipek Opublikowano 10 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Tak, mialem w tej pozycji ale napiecie jest nawet na wylaczonej. Wlacznik radia naciskalem kilka razy i nic jedynie jak naciskalem zeby wyjac plyte to silniczek pracowal a reszta nic a nic. Co do dzialania radia to z powodu braku kodu nie uzywalem go od miesiaca a na wyswietlaczu nie wiem co wyskoczylo bo jest nieczytelny. Ponad miesiac temu mialem chwilowy brak elektryki (nie mam pojecia z jakiego powodu) i wlasnie po tym zresetowal sie kod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo76 Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Pokombinuj z kablami od zasilania (czerwony) i podtrzymania pamieci (zolty) zamien je miejscami, poczytaj w instrukcji radia. Radio powinno dzialac na zalaczonej stacyjce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
look Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 sam mam założonego clariona i nie było żadnych problemów z podłączeniem, więc przypuszczam, że u Ciebie pipek było coś grzebane w instalacji. Jakby nie patrzyć, przewody w radiu masz opisane więc miernik w dłoń i musi działać a czy miałeś w stacyjce kluczyk w położeniu załącz? lub radio? jeśli nie to mnie nie dziwi że nie ma napięcia jeśli tak to w jaki sposób działałoby radio fabryczne? Robak, z tym to jest dość śmiesznie, bo w clio mam audio fabryczne i ono działa bez kluczyka godzinę, a jeśli przez tą godzinę się nie dotknie żadnego guziora to się automatycznie wyłącza. Soniak wpięty w tą samą instalację bez kluczyka nie odpala w ogóle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipek Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 dzieki wielkie wszystkim za odpowiedzi. teraz wszystko gra. co sie okazalo, po glebszych poszukiwaniach problemu, zawinil bezpiecznik, ktory byl spalony :( hehe niby nic takiego a ile szumu narobil. jeszcze raz dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi