dijef Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam. Przed wymianą elektrozaworu faz rozrządu odłączyłem go aby sprawdzić różnicę w jeździe. W tym momencie pojawił mi się napis 'check injection'. Interfejs CLIP znajduje mi ten błąd i mimo ponownego podłączenia zaworu nadal jest on wyświetlany jako obecny, w efekcie zawór jest nie używany. Niestety nie mogę usunąć defektów z kalkulatora zapłonu, próbowałem wielu kombinacji, wersji CLIP 98, 124, 139 w wersji pl/en i cały czas to samo. W innych kalkulatorach błędy usuwa bez problemu. W wymaganiach piszę zapłon włączony, silnik wyłączony, próbowałem tak i tak, ale za każdym razem mam błąd 'wymagania polecenia nie spełnione'. Nie udało mi się znaleźć rozwiązania mimo wielu dni prób. Czytałem też pdfy z opisem błędów, samouczka, ale nic tam nie znalazłem dodatkowego. Zastanawiam się czy jest to wina interfejsu lub coś ekstra jest wymagane. Ktoś może napisać jak u siebie to robi? Posiadam megi 1.6 2003. Dodam, że wszystkie informacje czyta mi bez problemu, nigdy nie próbowałem przyuczać więc nie wiem czy to problem z tym konkretnym kalkulatorem. Edytowane 9 Sierpnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Jeżeli przy błedzie po prawej stronie jest czerwona kropka po próbie usuniecia , to błędu nie usuniesz ,bo usterka jest nadal nie naprawiona.(np. przerwa w obwodzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dijef Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Dowiedziałem się o tym jak byłem u mechanika z samochodem wczoraj. Natomiast on używał programu bosha i usunął inne zapamiętane błędy. Sęk w tym, że tych zapamiętanych błędów też nie mogłem usunąć jeszcze zanim wymieniłem elektrozawór. Wydaje mi się, że mój CAN ma problem z komunikacją z kalkulatorem wtrysków przy wyłączonym silniku, co jest warunkiem usunięcia błędów. Co jakiś czas nadal mi wyskakuje problem z przerwanym połączeniem na elektrozawór, więc dziś lub jutro spróbuje usunąć usterkę i zapamiętany błąd, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi