ManOfSteel Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Dawno temu byłem tam z rodzicami naszym autem. Ojcu tylko raz się pomyliło na skrzyżowaniu i pojechał pod prąd. Z tego co pamiętam to najbardziej stresujący był prawoskręt;) Myślę że jak się siedzi z drugiej strony to trudniej się zapomnieć i pojechać źle;) To jest to co ci napisałem, że trzeba uważać na rondach, bo nawet dwa auta mogą wjechać na rondo koło siebie i ob zjechać z niego na następnym skręcie. Więc musisz wiedzieć czy chcesz objechać prawie całe rondo czy zaraz zjechać,bo oni nawet z wewnętrznego pasa zjeżdżają. Trzeba się przyzwyczaić. No i musisz zwracać uwagę na napisy na jezdni, który pas gdzie prowadzi. Czasami koło przystanków metra czy kolejki są darmowe parkingi. Po to abyś nie wjeżdżał autem do centrum a mógł je zostawić poza i kolejką wjechać. Generalnie jeśli jeźdźić będziesz z nawigacją nie powinieneś mieć problemów. A faktycznie łatwiej się jeździ z kierownicą po prawej stronie. Ja byłem naszym autem i jeździłem też ich, no jest różnica. A biegi to moment się nauczysz lewą ręką. Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez ManOfSteel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanfran Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Myślę że jak się siedzi z drugiej strony to trudniej się zapomnieć i pojechać źle;) A to jest akurat bardzo często powtarzana bzdura, która zupełnie nie ma przełożenia na stan faktyczny. Nie ma znaczenia po której stronie się się siedzi, jedynie z początku ręka się myli jak do biegów wyskakuje. Mam dwa wozy, scenika automata z kierą po prawej i ruskiego uaza z kierownicą "normalną", więc czasem jak wsiadam do firmowego auta (manuala) to biegów prawą ręką szukam. Co do przyzwyczajenia się - nie jest źle. Zdarzają się pomyłki kiedy się jest samemu na drodze. I bardzo łatwo się przerzucić "z powrotem" po powrocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz Opublikowano 10 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Więc jestem już po. Moje wrażenia: W pierwszej chwili po wejściu do auta; "o matko!" ale już po kilkunastu milach nie jest źle. Ręka ani razu nie próbowała drzwi otwierać;) Zauważyłem że jedyne z czym jest problem to ścigało mnie na lewo (dwa razy otarłem się o krawężnik) - małżonkę też lewe pobocze mocno przyciągało. Druga rzecz to lusterka. Głową się szuka 3ciego po prawej stronie a go tam nie ma. Generalnie zrobiliśmy 1200 mil prawie. Jedyny problem jaki zauważyłem to: siedząc w "angliku" na prawo od pedału gazu ma się nadkole, które czasami próbuje się naciskać zamiast gazu;) Druga rzecz to wsteczny - w tym aucie miałem "wciskany" na lewo od jedynki. Parę razy zdarzyło się pod światłami wrzucić wsteczny;) PS Wyrobiłem sobie trochę zdanie o stajni VAG (czyt. nie zmieniłem go). Dostaliśmy trochę lepsze auto niż miało być - Seata Ibizę 1.2 3 cylindry PB. Auto wygląda fajnie z zewnątrz ale w środku plastiki takie udające tapicerkę że można sobie skórę zedrzeć w rąk. Hamulce przeciętne (z tyłu bębny! nie wiedziałem że jeszcze ktoś tak robi) Jak macałem golasa Clio IV (kolega kupił prawie najtańszą wersję) to wyglądało o niebo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Hamulce przeciętne (z tyłu bębny! nie wiedziałem że jeszcze ktoś tak robi) Każdy producent tak robi dla obniżenia kosztów w najskromniejszych wersjach swoich samochodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz Opublikowano 10 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Myślałem że do ESP bębnowe hamulce się nie nadają. A od któregoś tam roku jest to zdaje się obowiązkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi