poki Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Witam, kiedyś pisałem o scenicu i o benzynce + lpg, plany sie pozmieniały i teraz jest na tapecie ON, i pytanko takie czy Dti czy Dci? Co lepiej kupić? Czyzm sie różnia te dwa silniki dzieki za pomoc pozdrawiam poki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 zachęcam tutaj: http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=5535&...ighlight=lepsze ciebie interesuje ostatni post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poki Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 oki dzieki, juz wiem czyli DTI jest lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinescu Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 DTI jest starszą konstrukcją a VW i Audi wycofują się z pompowtryskiwaczy na rzecz CommonRaili. LINK. W podanym przez lepper_pl temacie ludzie nie używają żadnych argumentów. Być może chodzi tylko o normy ekologiczne ale jeśli bierzemy pod uwagę bezawaryjność to tak samo reagowali gaźnikowcy na temat montowania wtrysków. Oczywiście mój post nie jest obiektywny bo sam mam dCi ale może niech wypowiedzą się znawcy tematu, ja się do nich nie zaliczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poki Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 czyli co lepiej kupić DTI czy DCI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 poki, moim skromnym zdaniem z którym nie trzeba się liczyć to wybrał bym z całą pewnością DTI z prostego wadliwego elektronicznego błędu :( . Lecz jeżeli chcesz auto nowsze to już sobie nie kupisz DTI bo zostały wycofane na rzecz silników DCI. Chyba o ile się nie mylę w scenicu w 2003 już zostały tylko DCI a przynajmniej takich jest najwięcej oferowanych na rynku. Moim zdaniem im silnik ma mniej elektroniki jest lepszy i tańszy w naprawie. Ale już nie wrócą te czasy kiedy można było wszystko zrobić młotkiem i śrubokrętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poki Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 ja bym wolał DTI mnie e;ektroniki tak jak mówisz ale ja szukam rocznika max. 2001 wiec spoko dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Panowie DTi oraz DCi są sterowane elektronicznie, oba silniki mają sterowniki wtrysku paliwa. Era sterowania ciśnieniem zakończyła się w silnikach D oraz DT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi