Jarooo Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Witam. Czy jest ktoś na forum i ma meganke z silnikiem 2.0 16v F7R z instalacją gazową zwyklą z mikserem ? Potrzebuje dowiedziec się jak musi byc ustawiona przepustnica. Jest tam mała śrubka ktora podtrzymuje przepustnice i u mnie poprzedni właściel sobie nią kręcił bo nie miał odpowiednich obrotów. Czy jakiś kolega byłby taki miły i zrobił zdjęcie tej śrubki i wrzucił tutaj ? Z góry dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Pomijam czy ten rodzaj instalacji ma prawa bytu w tym silniku. Włącz silnik i rozgrzeje. Przełącz na benzynę i srubką ustaw obroty biegu jałowego, czyli przymykaj przepustnicę do czasu aż obroty będą jeszcze stabilne. Standardowo to ok. 750obr/min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarooo Opublikowano 3 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 A czy kolega wie co to za silnik F7R ? Instalacja jest dokladnie na blosie BRC. A prawidłowe obroty w tym silniku to 950 obr/min Tylko chodzi mi o zdj przepustnicy dokładnie to tej śruby. Czy jest ktoś kto posiada też taki silnik ? Jeszcze jedno pytanie w tym silniku nie ma silnika krokowego tylko zawór biegu jałowego więc czy przepustnica nie powinnna byc zamknięta szczelnie na biegu jałowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Jakie powinny być obroty to oczywiście nie wiem bo i nie jestem tematem tego silnika mocno zainteresowany. Niemniej wiem że to wtrysk bezpośredni więc z blosem wtryskiwacze benzyny nie pracują. To miałem na myśli pisząc czy to odpowiednia instalacja. Jeśli jest faktycznie osobny kanał biegu jałowego to przepustnica oczywiście musi być zamknięta. Jeśli na tym kanale jest tylko zawór a nie silnik krokowy to znaczy że dawkę powietrza dla biegu jałowego ustawia się na sztywno jakąś srubką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Obroty na biegu jałowym powinny oscylować w granicach 750-800 obr./min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarooo Opublikowano 4 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Jakie powinny być obroty to oczywiście nie wiem bo i nie jestem tematem tego silnika mocno zainteresowany. Niemniej wiem że to wtrysk bezpośredni więc z blosem wtryskiwacze benzyny nie pracują. To miałem na myśli pisząc czy to odpowiednia instalacja. Jeśli jest faktycznie osobny kanał biegu jałowego to przepustnica oczywiście musi być zamknięta. Jeśli na tym kanale jest tylko zawór a nie silnik krokowy to znaczy że dawkę powietrza dla biegu jałowego ustawia się na sztywno jakąś srubką. Z tego co wiem to wtrysk wielopunktowy w F7R a nie bezpośredni. Bezpośredni to w IDE . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeklapy Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 (edytowane) jeżeli nie masz bezpośredniego wtrysku paliwa to się nie zastanawiaj nad gazem Edytowane 23 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi