ERTAL Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Długo czekałem na ten temat. Moim zdaniem nitro tu nic nie pomoże, chyba trzeba zdrapać całą powłokę ale nie wiem jak to będzie póżniej wyglądało. Ja pierwszy się nie odważę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Trzeba znaleźć w okolicy jakiegoś modelarza. Taki może pomalować co się chce farbą za pomocą aerografu. Inną opcją jest wymontować uchwyty, dobrze je przygotować (oczyścić, zmatowić) i próbować pomalować farbą w spray'u do plastików... Mnie czeka taka operacja z centralną kratką nawiewu w MII - ale jeszcze nie wiem jak ją bezszkodowo wymontować ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1szejker Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Witam. Mnie też łuszczy się ta guma na uchwytach drzwi. Ale znalazłem taki sam kolor na allegro po 60 zł za sztukę. Pytanie tylko do kolegów co maję roczniki 2005 rok, czy te uchwyty są takie same jak w rocznikach z 2003 roku??? Jak kupię i wymienię to dam znać czy warto. A jak nie to dam te stare do dobrego lakiernika i niech je maluje. Z tym że zawsze może być ciut inny odcień. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchutki Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Oto mój sposób: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemko Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 efekt super, ale napisz cos więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchutki Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 hmm... co tu duzo pisać... polakierowany jest tylko front... to co się da zdjąć bez rozkręcania, a z tyłu zdrapałem to co odchodziło i jest jednolity kolor... O wiele taniej i estetyczniej... ja to zrobiłem przy okazji malowania listew, ale jak nowe uchwyty kosztują 530 zeta to nawet jakbyś specjalnie tylko to chicłą pomalować to Cię wyjdzie ze 100 złociszy... Na powyższym zdjeciu może tak tego nie widać ale efekt na żywo jest naprawdę fajny :P Ładnie się to komponuje z resztą polakierowanych elementów w środku auta... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemko Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 dzięki suchutki za rady, każda na wagę złota bo te uchwyty mi spać spokojnie nie dają, muszę coś z nimi zrobić, w serwisie mi powiedzieli cenę tak jak mówisz 500 zł, to lekkie przegięcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
20 Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 suchutki a jakiej farby uzywales do polakierowania tych uchwytow :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FujiMario Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 chcialbym odswiezyc troszke tamat... podoba mi sie Twoja opcja Suchy ale nie napisales jakiej fasrby uzyles(chyba ze to nie ty malowales)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Pewnie lakiernik, suchutky pisał że pomalował przy okazji jak malował listwy. Mozna i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FujiMario Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 podoba mi sie Twoja wersja Driver! jak to zrobiles?? czego uzyles?? czy moze ktos Ci tak pieknie wykonal ta robote?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Materiał znaleziony w internecie. Ale myśle że każdy lakiernik sprosta tak banalnemu zadaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FujiMario Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 a możecie mi powiedzieć po jakim orientacyjnie przebiego zaczynają się problemy z tymi "uchwytami"?? porządki w temacie, następne posty - "kabaretowe", poleciały w kosmos. - gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturian Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Witam, ja będę właśnie dziś zabierać się za te nieszczęsne uchwyty. Chciałem zdemontować obudowę drzwi aby dostać się do całych uchwytów, ale bez ryzyka uszkodzenia czegokolwiek zrobię tak jak Driver - zajmę się jedynie ich zewnętrzną częścią. Folia termoplastyczna carbon - Efekt może być niezły, ale z tego co wiem, zacznie ścierać się po mniej więcej roku. Wtedy będę kombinował z czymś innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cedric Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Hej mam ten sam problem z uchwytami :/ a gdyby zdrapać gumę i potem potraktować uchwyty polerką elektryczną taką do lakieru ?? ciekawe jakby coś takiego wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi