dj-doc Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Witam. Posiadam następujący sprzęt: CB Radio Lafayette Atena, antena Sirio AS - 100, rozdzielacz No Name, telefon Samsung S4. Po podpięciu ładowarki do telefonu - testowałem już: ładowarka Pentagram moc 480 mA, ładowarka Griffin moc 2000 mA - cb radio zaczyna szumieć. Samo podpięcie ładowarki do rozdzielacza nie powoduje zakłóceń. Zakłócenia zbierane są przez układ anteny. Eliminacja to podkręcenie redukcji szumów SQ ale skracam sobie w tym momencie zasięg anteny i wolałbym tego uniknąć. Pytanie: Czy ktoś z was może polecić sprawdzoną ładowarkę do telefonu, która nie zakłócałaby pracy CB radia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 @dj-doc: Ja używam fabrycznej do Nokii, którą ładuje BB Z10 i nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj-doc Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Witam. Po wielu próbach i testach znalazłem ładowarki, które nie zakłócają mojego CB radia . Mój zestaw: CB Lafayette Atena, antena Sirio AS-100 na podstawie magnesowej, ładowarka zasila smartfona Samsunga S4. Sprawdzona w działaniu z w/w zestawem ładowarka to: HTC CC C200 lub Nokia DC - 20. Warunek ładowarka musi być oryginalna. Testowałem również ładowarkę HTC CC C300, jednak pomimo zapewnień sprzedawcy o oryginalności zakłócała pracę CB. Zdecydowałem się na ładowarkę Nokia DC - 20 ze względu na: dwa gniazda ładowania, dwa oryginalne kabelki w zestawie, solidne wykonanie. Koszt 35 zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi