shido Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Witam ! Jaki komplet polecacie fachowcy do megi I z 97' hatchbacka BAOF? Słyszałem o komplecie ferodo premier + tarcze Brembo. Z drugiej strony podobno po kilku dniach już czuć bicie przy hamowaniu. Czy da się kupić do niej ATE ? Chodzi oczywiście o wersję wentylowaną. I tu mam problem bo nie wiem jak to sprawdzić. Większość na allegro to pełne, z tego co patrzę po cenie. W książce podają 20 mm grubości. Większość ma 12 cm. Jak to kupić żeby nie żałować poza ASO :( ? Co sądzicie o tym ? tarcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=426 http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=4520 http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=3607 opcja szukaj się kłania :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 shido, a masz ABS? bo wiesz wentylowane wychodziły tylko przy wersjach z ABS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shido Opublikowano 20 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 mam ABS za cholerę nie wiem jak to dobrać, a wszyscy mi polecają ATE. Tylko, że nie ma takich w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Te tarcze z linku to jest model sport nie wiem czy potrzebujesz aż tak konkretnych tarcz do swojego samochodu faktem jest że mogą współpracować ze sportowymi klockami jak również ze zwykłymi, tylko co wtedy będzie się ścierało? A w cenie tych tarcz masz komplet brembo (sprawdź tutaj cena 95zł) czyli tarcze + klocki ferrodo premier zastanów się no chyba że chcesz wizualnie podrasować furę :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
librator Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Na hamulcach i oleju podobno sie nie oszczędza. Dlatego parę miesięcy temu kupiłem na Allegro zestaw Brembo+Ferodo (sportowe,wentylowane,z nacinanymi tarczami-chodzi o lepsze odprowadzanie ciepła,wody i brudu). Kosztowały 30zł drożej niż "zwykłe" (ten sam zestaw). Jestem zadowolony, bo hamulce brzytwa. Zaraz po montażu przy hamowaniu słyszałem stukotanie tych nacięć. Po ok. 250km dotarły się.Żadnych innych sensacji nie stwierdziłem, a zrobiłem ok.3000km. Mam megi I Classic 1,6 benzyna z 1997. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shido Opublikowano 22 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 a te nacinane idzie gdzie dostać w krakowie ? co dzwonię to nie ma tylko jakieś BS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 shido, wpisz googlach nazwę producenta na jego stronie są adresy przedstawicieli również w polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shido Opublikowano 22 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi