Rabcio Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Witam !! Szukałem na forum lecz nie udało mi się znaleść podobnego problemu a sprawa jest dosyć dziwna :( Otóż nawaliły mi spryskiwacze przedniej szyby :) w momencie gdy pociągam do Siebie łopatke odpowiedzialną za ruch wycieraczek to spryskiwacze leją mi szybe dopiero po ok 10 sekundach, a w tym czasie wycieraczki robią chyba z 6 ruchów. Coś jest z pompką ponieważ słychać charakterystyczny dźwięk pompowania wody lecz reakcja jest dopiero po 10 sekundach Czy ktoś miał podobny problem ? Proszę o pomoc co robić... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 coś już było na forum więc musisz poszukać. moim zdaniem problem polega na cofającym się płynie w układzie i zanim go pompa poda to mija trochę czasu. o ile się nie mylę przyczyną cofania się płynu może być uszkodzony zaworek zwrotny i pozwala się cofać płynowi. więc poszukaj a znajdziesz odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predator85 Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 dolej plynu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinimod Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 mam u siebie ten sam problem z tylną szybą. Czy za przedni i tylny spryskiwacz odpowiada jedna pompka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Tak pompka jest jedna. Ale poszukajcie dokladnie na forum. Wszystko na temat spryskiwaczy chyba juz zostalo napisane :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 heh :-P :( miałem ten sam problem,ale dzieki pomocy kol. Lewego udało mi się go usunąc. Nie wiem czy chodzi o ten sam problem (u mnie było w MI, u was awaria wystepuje w MII) .Jak dobrze pójdzie to może uda nam się zrobic manuala do tej awarii ponieważ podczas naprawy zrobiliśmy pare zdjęc co i jak (chociaż sa słabej jakości bo z komórki). Ogólnie problemem jest butwiejąca gumka w pompce która uniemozliwia jej ruch we wnętrzu popmpki a przez to poruszanie się płynu do jednej z dysz-obsługujacej tylni spryskiwacz lub przedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi