zibi4153 Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Witam Mam pytanie jak wymienić szczotki w rozruszniku?? Może ktoś zrobił jakis poradnik najlepiej ze zdjęciami, bo ja szukałem na forum ale nie znalazłem żadnego poradnika na ten temat Z góry dziekuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 (edytowane) Wyciągasz rozrusznik (chyba nie trzeba się na ten temat rozpisywać bo było to poruszanie nie raz i nie dwa) jak będziesz miał go na wierzchu to odkręcasz 2 śruby u jego tyłu ciągasz tylną klapę i masz dojście do szczotek, tylko kup jakiś porządny zamiennik, bo tanie podróby mają za krótki przewód do elektromagnesu i jest problem żeby to poskładać, a przy okazji warto by wymienić elektromagnes i bendix drogie nie są a nie będzie trzeba 2x zaglądać do rozrusznika. Edytowane 13 Listopada 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi4153 Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 (edytowane) Elektromagnes jest nowy:-) szczotki i bendix wymienie i bedzię fajnie działało wszystko:-) A szczotki da sie kupić razem ze szczotkotrzymaczem?? Czy trzeba stare wyjąć i wlutować nowe?? Edytowane 13 Listopada 2014 przez zibi4153 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Raczej szukaj kompletu bo szczotkotrzymacz lubi się rozpadać, choć różnie z tym jest możes próbować same szczotki wymienic, większych problemów z tym nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi4153 Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Ok dzięki jak to zrobie to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Tu masz akurat krok po kroku naprawę rozrusznika VW/AUDI ale zasada będzie podobna: Są poza tym zestawy naprawcze do rozruszników dostępne w ASO za ułamek nowego rozrusznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi