Krzysztof164 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) Witam. Mam następujący problem. W czasie zmiany biegów słychać jakby ocieranie części lewarka, a kiedyś tego nie było. Myślałem, że może trzeba posmarować, żeby nie było słychać tego tarcia, więc podniosłem osłonę (z materiału) i wlałem trochę oleju (taki jak do skrzyni biegów) ale nic to nie dało, nadal słychać to ocieranie. Czy ktoś się spotkał z takim problemem? Nie wiem gdzie tkwi przyczyna ocierania, czy w samym lewarku? Może trzeba wymienić jakaś cześć albo przesmarować? A może wymienić albo uzupełnić olej w skrzyni biegów. Proszę o pomoc w tej sprawie. Krzysztof Edytowane 16 Listopada 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Bez wejścia pod auto niczego się nie dowiesz. Możliwe że korbowód wybieraka się poluzował i ociera o jakiś element. Wlanie oleju do kulki drążka zmiany biegów nic nie da bo on już seryjnie jest przesmarowany. Najlepiej zrób tak żeby ktoś pozmieniał biegi a Ty wejdź pod auto i nasłuchuj czy bliżej skrzyni czy bliżej drążka zmiany biegów dobiega to "ocieranie". Najlepiej jakbyś to nagrał dobrym aparatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof164 Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Dziękuję za odpowiedź. Spróbuję wejść pod samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi