JMG Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Mam następujący problem, może ktoś się spotkał wcześniej, może coś podpowiedzieć. Megane II, 1.5 dCi. Trzaśnięte koło alternatora, komunikat injection fail + stop oraz zgaśnięcie silnika uniemozliwiło mi dalszą jazdę. Samochód doholowanz do warsztatu - zresztą jednego z tutaj polecanych - wymienione koło, rolka paska klinowego, pasek. Autko podpięte pod komputer, błędy wyczyszczone, mruczy miarowo, wszystko cacy. Po 30 km ta sama akcja - injection fail + stop, kontrolka ładowania i silnik gaśnie. Przez 15 minut brak możliwości odpalenia, po czym udaje się przejechać 100 km i powtórka z rozrywki. W warsztacie lekkie zdziwko, twierdzą - i ja im wierzę - że wszystko było sprawdzone i powinno być w porządku. Ładowanie jest, alternator sprawny. Powinno być dobrze, ale nie jest. Czy ktoś z Was ma pomysł, jak mogę pomóc swojemu autku, gdzie szukać przyczyny tego typu usterki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Wnioskujac logicznie po komunikacie "Injection fail" to problem z wtryskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 wygląda to na ponowne błędy od alternatora być może podczas awarii uszkodzeniu uległ również zespół regulatora napięcia gdzie przy delikatnym odchyleniu wartości napięcia od normy następuje rozłączenie to taka moja teoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi