Jerry93 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Witam wszystkich. To mój pierwszy post na tym forum. Szukałem podobnego tematu, ale z tego co widziałem, żaden nie odnosi się do problemów jakie ja mam. Zgłaszam się więc do was, z następującym problemem: Renault Megane I 2.0 8V (LPG) 96r. Do prędkości 120 km/h idzie jak burza, od 120 jakby mi ktoś samochód podmienił, w ogóle nie chce się rozpędzać, jazda to prawdziwa katorga, kiedy pedał gazu jest lekko wciśnięty udaje się "rozpędzić" do 130~135 km/h. Może ktoś coś podpowiedzieć? Wymienione zostały czujniki: położenia wału i położenia wałka rozrządu, niestety nic to nie dało. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 a filtry gazu, powietrza? świece, przewody kiedy były wymieniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerry93 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Świece w czerwcu, filtr powietrza sprawdzony jest ok, filtr gazu w sierpniu to zostały w sumie tylko przewody, gorzej tylko, że taka sama sytuacja jest zarówno przy jeździe na benzynie jak i na gazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi