caleb Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Witam. Mam mały problem z moją megane 1 96r. Mianowicie to przy pokonywaniu łuków słyszę stuki. Jest to coś w rodzaju grzechotania z okolic przedniego zawieszenia. Byłem z tym u mechanika i wymienił mi tuleje na łączniku stabilizatora. Mówił, że przeguby i sworznie wahaczy są w porządku. Co zatem może być przyczyną? Dodam, że rok temu wymieniałem tylną poduszkę pod silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonjak Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 tuleje na łączniku stabilizatora??NAPEWNO?? :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caleb Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Miałem na myśli gumy stabilizatora. Podaje linki żeby pokazać o co chodzi: http://moto.allegro.pl item314421160_guma_stabilizatora_koncowa_renault_19_megane.html oraz:http://moto.allegro.pl/item314421162_guma_stabilizatora_renault_19_clio_megane_kangoo.html Przepraszam za wprowadzenie w błąd. :( Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonjak Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 a no własnie bo juz sie zastanawiałem co Ty za megane masz.Na łukach słyszysz stukanie tylko??U mnie jest podobnie tylko w tylnim kole,ja u sibie podejrzewam łożysko u ciebie moze byc to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caleb Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Słysze to tylko na łukach i to wyłącznie wtedy gdy szybko jade. Te stuki o wiele głośniej słychać od strony pasażera. Z tyłu jest cicho. Do łożysk jeszcze sie nie dotykałem a zrobiłem ok 50 000km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beziii Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 U mnie stuka przednie zawieszenie, i niestety to jest maglownica. Furka ma wymienione McPersony. Uzywana kosztuje kilkaset zł ale nie wiem ile moze kosztowac wymiana. Ktos pojecie ile bedzie kosztowac rozbebeszenie calego samochodu zeby wymienic maglownice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Ktos pojecie ile bedzie kosztowac rozbebeszenie calego samochodu zeby wymienic maglownice?wiele nie trzeba rozkręcać, mój mechanik mi to robi za 200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadas Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Witam . jestem tu nowy nie wiem czy w dobrym miejscu zamieszczam swój post. Otóz mam Renie Megane I 98r 1.9D no i mam maly problem. Gdy samochod jest zimny slychac okropne tarcie przy hamowaniu gdzies z przodu bodajze w prawym kole, natomist gdy auto sie rozgrzeje tarcia juz nie ma i hamuje normalnie. Wie ktos co to moze byc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beziii Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Klocki hamulcowe. Z firmy bodajże ABS z czujkami od zuzycia kosztują 58zl za komplet. Przy okazji sprawdz tarcze, jesli są jeszcze w miare to do nastepnej wymiany klocków dojezdzisz, jesli nie to tarcze sa troszke drozsze. No i wypadaloby odrazu sprawdzic okladziny z tylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadas Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 wymieniłem klocek przedni prawy bo myslałem ze to własnie to.. ale tarcie dalej jest i to po prawej stronie. no nic trezba odwiedzic poprostu mechanika Zanim następnym razem wyślesz coś na forum, to przeczytaj i popraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi