Madox Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 mam taki oto problem. Zapakowalem do samochodu 4. w dziurach lub nierownosciach z tylnego zawieszenia wydobywal sie dziwny dzwiek,stukanie mianowicie mialem odczycie jakbym wiozl w bagazniku puste sloiki :( gdy z tylu nikogo nie ma problemu tez nie ma. Co to moze byc ?? co sprawdzic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Hmm to może byc dużo rzeczy ale ojciec w takiej meganie jaką ty posiadasz miał zepsute amorki tzn niby były sprawne (nowe) a okazało się, że jakieś łożyska były rozklekotane. Założyliśmy stare amortyzatory i już się tak nie tłukło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beziii Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Ja mam identyczną! Jak zapakuje 5 osob to z tylu na dolach trzeszczy - wydaje sie ze kola poprostu ocieraja o nadkola. Jak jest 4 osoby w aucie to tego nie ma, tylko przy max obciążeniu. Czy to mozliwe zeby opony ocieraly o nadkolka na dolach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 beziii, jak masz słabe amortyzatory to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 tez miałem taką samą sytuację, wymieniłem amory i po sprawie.Madox-pojedz na nanał i zobacz czy nie są zapocone. po wymianie jadac na Mazury zapakowałem 5 osób + bagaznik na maxa i było spoko (chyba nawet przekroczyłem maxymalną ładownośc) bo przy nowych amorkach tył sie troche uniósł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Ja natomiast jak wpadnę w dziurę to huk jest niezły :cry: Amory są dobre, mechanior oglądał i sprawdzał - i mówi że jest OK. Tez tak macie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 pawelli, to pewnie belkę masz do robity... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Kosztowne to jest ? Czy da się to zdiagnozować na badaniach technicznych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 jak masz przebieg w okolicach 150.00km to raczej belka regeneracja nawet i 1000 zł może kosztować, zależy gdzie robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 ja nie wiem co znaczy słowo "regeneracja" w przypadku belki ale wiem ze miałem to samo i u wuja w warsztacie zrobili mi to za 350 chyba zł. Tylko nowe łożyska i uszczelniacze chyba :roll: No chyba że belka jest wykrzywiona to co innego ale nie wydaje mi się.. wiec zmienią Tobie te duperelki w belce i będzie git :( tak myśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekplacek Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Zgadza się, regeneracja belki w tych okolicach kosztuje, znam ten ból. W moim przypadku uwaliły się amortyzatory z tyłu i przy okazji wyszło że belka też do regeneracji. Przebieg ~150k km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 ja miałem robioną belkę przy przebiegu 170k. Amory wcześniej aż wylały, szmelc na śmietnik. ...i wystarczyło tak jak napisałem wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 o chyba że belka jest wykrzywiona to co innego ale nie wydaje mi się.. wiec zmienią Tobie te duperelki w belce i będzie git :( tak myśle Belka nie jest wykrzywiona - bo chyba by stał krzywo - z tego co pamietam. Amorki rok temu miały ok. 77% - więc to wykluczam. I jeszcze jedno pytanie, Czy mechanik na "najeździe' (kanale) jest w stanie to zdiagnozować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Belka nie jest wykrzywiona - bo chyba by stał krzywoniekoniecznie, może być na tyle małe skrzywienie, że bez mierzenia nie zauważysz, jak zmierzysz wyjdzie kilka cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 W sumie to tył jest dość wysoko - nie siedzi za nisko .... To gdzie to sprawdzić i jak ??? :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi