nagabicz Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 lekko wykrzywiona ale dobra (nowe łożyska itp) belka poręczam nie ma prawa stukać.. Na geometrii u mnie tylne koła mieszczą się w granicach tolerancji ale gołym okiem widać że lewe z tyłu wyraźnie już nie ma pionu. Mimo tego w niczym to nie przeszkadza i z tyłu w przeciwieństwie do przodu cisza jak moczem zasiał :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Jutro odwiedzę kilku fachowców - zobaczę co powiedzą :( A wcześniej może wyjmę wszytko za bagażnika i pojeżdżę .......... ;-) choć nie sądzę że to co pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beziii Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Na geometrii u mnie tylne koła mieszczą się w granicach tolerancji ale gołym okiem widać że lewe z tyłu wyraźnie już nie ma pionu. Mimo tego w niczym to nie przeszkadza U mnie prawe kolo z przodu nie trzyma pionu, tez na oko mozna to zobaczyc chociaz odchylenie jest naprawde niewielkie. Jak to sie sprawdza i gdzie? I czy jest jakas mozliwosc regulacji kąta nachylenia koła z przodu? Co bedzie jak nie bedzie sie łapać w granicach tolerancji? Nie podbija mi przeglądu? Moja Miegi miała dzwona i to po tym jej tak zostalo chyba, chociaz crash byl lewa stroną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 beziii, to kozak jesteś, że takiego czteroślada kupiłeś :( można kąty regulować, ale w niewielkim zakresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beziii Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 ech bronius... co moge powiedziec... Odchylenie jest naprawde minimalne i trzeba sie dobrze przyjzec. Zrobią mi tą regulację od razu ze zbierznościa? Opon jakos specjalnie nie zdziera ale w sumie zima byla to nie bylo kiedy, teraz troche jezdze i nie zauwazylem nieprawidlowosci w zuzywaniu opon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 jedyne co to możesz górne mocowanie amorka przestawić, ale jak masz kielich ruszony to nigdy tego nie ustawisz... może piastę lub zwrotnicę masz skrzywioną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beziii Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Nawet nie chce wiedziec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Witam, Belka zregenerowana za 500 PLN :-/ - ale to chyba dobra cena. Widziałem te tuleje - chyba były tam od wyjazdu z fabryki ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer35 Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Ja mam taką samą megi. Przez miesiąc coś stukało pukało byłem u znajomego wymieniłem amory na nowe zacks bo stare były padnięte i po 2 tygodniach dalej pukało stukało tylko ciszej pojechałem do serwisu RENAULT i diagnoza mnie "zabiła" nowe amory i główka amora ta koło belki była za chuda, chłopaki w renault dali 2 podkładki i już nic nie puka. jeździ sie o wile lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Ja zregenerowałem belkę - i warto było bo tuleje metalowo-gumowe były w opłakanym stanie. Chyba były tam od czasu kiedy wyjechał z fabryki. Ale nadal coś puknie jak wjadę w dziursko ;-) których nie brakuje w polskich drogach :-x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgda Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Witam, czeka mnie regeneracja belki - sama robocizna 450 PLN - czy tyle to kosztuje ? Mechanik powiedział , że silentblocki najlepiej użyć oryginał czy to OE 7700762843 - Scenic I ph II 1.6 16V produkcja grudzień 2001 ? Gdzie najtaniej można dostać oryginały - na salko.pl widzę że jest po 137zł/szt. Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi ! Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi