radzikkm Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Witam!!! Nakręciłem się na kupno Scenica IphII tylko poradzcie mi jaki silnik wybrać!!! Obecnie jeżdze Asterką F z 94 roku i myśle o czymś więkrzym i padło na Scenica. Jak narazie jeżdże na benzynce i troszke zżera mi kasiorki. Jeżdzę na działeczkę codziennie tj ok. 10 km od mego obecnego domu, codziennie do pracy, po mieście tak więc przez 2 tygodnie zrobie 250 km. A jak się wyprowadzę to do centrum Bydzi będe miał okolo 20km a do pracy 15 więc kupić sobie Dieselka czy może Banzynke i do tego LPG?? Jakie silniki polecicie?? Proszę o rade Sympatyk forum radzikkm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 dla mnie to jest jasne że tylko diesel i nie planuje powrotu do benzyny. Nawet jak by miało auto stać i mało jeździć. Oczywiście silnik dti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzikkm Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 CO sądzicie o Tym aucie?? http://moto.gratka.pl/tresc/renault-scenic...2511319&s=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Jedyne do czego mogę się doczepić to kolor tylnej lewej lampy a dokładniej jej białego szkła. Wygląda na to jak by była wymieniana bo jest jakaś podpalana(inna niż prawa która wygląda na fabryczną). Może to być również efekt aparatu że przyciemnił bo przednie lampy wyszły podobnie. Trzeba zobaczyć na miejscu. Skocz do serwisu i niech przetrzepią autko i będzie jasne. Dla mnie bardzo dobre wyposażenie ale jak brak książki serwisowej w dieslu to sobie daruj zakup. Elementy wyglądają na równo dopasowane a to może świadczyć o nie groźnej przeszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dolar Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Witaj. Nie radzę kupować jednodtki dCi (pada turbo często) wiem bo padło :] jak już dTi od znajomych mechaników słyszałemże mniej awaryjna niż dCi :] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krilas Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 polecam dieselka oczywiście, sam ma i nie zamienię na inne, warto napewno kupić jak ktoś sporo jeździ, ja takiego chciałem i mam :P radzikkm kupiłeś już?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbyczek Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 ja polecam diesla i to dTi bo sam mam i sobie chwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi